r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta Katától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Gesztenyetorta Katától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Hab és csokoládé a díszítéshez

Összesen 657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Hab és csokoládé a díszítéshez

Összesen 7855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Hab és csokoládé a díszítéshez

Összesen 247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    390.9 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5768.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1801 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    940 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2869 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2692 micro
Összesen 7855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Hab és csokoládé a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  3. A fehérjébe egy csipetnyi sót szórunk, és kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, közben tovább verjük a habot.
  4. A kristálycukrot kanalanként adagolva belekeverjük. A sárgájákat is apránként adagolva hozzákeverjük a géppel a tojáshabhoz.
  5. Most már csak fakanállal vagy kézi habverővel dolgozunk tovább.
  6. A hab tetejére rászórjuk a kakaós-sütőporos-szódabikarbónás liszt egy részét, hozzáadjuk a 2 ek. étolajat, és óvatosan belekeverjük a liszttel együtt a habba. A többi lisztes keveréket is hozzákeverjük, de nagyon óvatosan, több részletben, nehogy összetörjön a hab.
  7. Egy előre kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A tepsi közepétől kissé húzogassuk a széle felé a masszát, mert úgy lesz szép egyenletes és egyforma vastagságú a piskótánk. A tepsi oldalait egyáltalán ne zsírozzuk, akkor sütés után sem fog összeesni a széle a tésztának. Ha lehet, teflonos, mély tepsit használjunk!
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd még 25-30 percig 180 fokon hőlégkeveréses sütőben. (Tűpróba.)
  9. A piskótát a tepsiben hagyjuk kihűlni 1-2 óráig, és csak hidegen vágjuk 3 egyenlő lapra. A széleit késsel bevágjuk, belehelyezünk egy szál erős cérnát, majd a cérnaszál két végét keresztezve elvágjuk a piskótát a cérna húzásával. Ezt megismételve elvágjuk a másik lapot is.

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

  1. A pudingporokat az étkezési keményítővel (vagy liszttel), a tojássárgájákkal és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A többi tejet felforraljuk 10 dkg cukorral. Mielőtt felforr, gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojásos, pudingos, tejes keveréket. Sűrűre főzzük.
  3. Belekeverjük a kis darabokban hozzáadott gesztenyét, majd kihűtjük.
  4. A 20 dkg vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a rummal, majd a hideg pudinghoz adjuk.
  5. Gépi habverővel kihabosítjuk a krémet, és megtöltjük a tortát. Kívül is bevonjuk a tortát ezzel a krémmel.

Hab és csokoládé a díszítéshez

  1. Gőz fölött a 3 ek. étolajjal felolvasztjuk a tortabevonót, és a tortára öntjük.
  2. Elkészítjük a habot a díszítéshez, és tetszés szerint kidíszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36X26X6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5207
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 09.

Ajánló

A krémből nyomjunk egy kis díszítést a torta szélére, mert ez a krémből készült "gát" megállítja a csokoládét, amikor ráöntjük a tortabevonót a torta közepére, és nem folyik le egy csepp sem!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát az osztályomnak sütöttem. Boldogan majszolták valamennyien! Nem 12 főnek, hanem 36 személynek is bőven elég ez a nagy torta! (A recept feltöltésekor a 12 adag volt a legnagyobb szám, amit választhattam.)

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Hab és csokoládé a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek