r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta 6. - tejszínhabos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta 6. - tejszínhabos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 975 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 11706 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 316 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 975 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.9 g

Zsír

  • Összesen
    715.5 g
  • Telített zsírsav
    412 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    2813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5189.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1128.4 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    1482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2273 micro
Összesen 11706 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztalapokhoz

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Beleadjuk a puha vajat, majd a langyos tejben felfuttatott szalakálit.
  4. Belekeverjük a lisztet, majd óvatosan a habot is hozzáforgatjuk.
  5. A nagy gáztepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tésztából 4 lapot sütünk. A lapokat addig sütjük, míg a szélük pirosodni nem kezd. Kifordítjuk a tepsiből és kicsit meglengetjük a tepsit, hogy ne legyen nagyon forró, ha beletesszük a következő lapot. (Nem kell félni, ha a tészta massza nagyon vékonynak tűnik, mert sütés közben szépen megemelkedik.)
  6. Ha a lapok kisültek, megvárjuk, míg teljesen kihűlnek és megtöltjük őket a krémmel.
  7. Krém készítése:
  8. A tejet a pudingporral összefőzzük, belekeverve a vaníliás cukrot.
  9. Félretesszük, közben meg-megkeverjük, hagyjuk kihűlni.
  10. A porcukrot a vajjal kikeverjük, és belekeverjük a krumplinyomón áttört gesztenyemasszát.
  11. Beletesszük a rumaromát, és belekeverjük a kihűlt pudingot.
  12. Az egész masszát jó habosra és könnyűre keverjük. (Ha felnőtteknek készítjük, tehetünk bele igazi rumot.)
  13. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel.
  14. Vékonyan az oldalára és a tetejére is kenünk kevés krémet.
  15. Majd bevonjuk a felvert tejszínhabbal: a tejszínt a habfixálóval és vaníliás cukorral jó keményre felverjük..
  16. A torta tetejére 1 cm vastagon elsimítjuk, szélére és sarkaira habrózsákat nyomunk.
  17. Oldalát felhúzzuk csillagcsővel és szeletelt mandulával beborítjuk.
  18. Marcipánvirágokkal és cukorgyönggyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13061
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 10.

Ajánló

Különleges családi eseményekre ajánlom ezt a tortát.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyáron és az ősszel nem győztünk lakodalomba menni. Férjem unokahúgai igencsak belejöttek a férjhez menésbe, én pedig a lakodalmi torta sütésekbe. A menyasszony kívánságára készült ez a tejszínes gesztenyetorta. Az egész heti süti sütés után (130 főre) már csak a tortasütés hiányzott... Máskor biztos saját kezűleg gyártott virágokkal díszítettem volna, de most a vásárolt is nagyon jól jött.

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek