r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta 4. -meggyel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta 4. -meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 402 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3216 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 194 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 402 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 3216 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először piskótát készítünk: a tojások fehérjét felverjük, a sárgáját habosra verjük a cukorral. A lisztekhez hozzákeverjük a sütőport, majd hozzákeverjük a tojássárgájához. Végül hozzászitáljuk a kakaóport, és hozzákeverjük a tojásfehérjét, és mehet a tortaformába.
  2. A tejszínt felverjük habbá, kiveszünk belőle kb 2-2.5 dl-t a tetejére díszítéshez.
  3. A többi tejszínhez hozzákeverünk 1 cs gesztenyét.
  4. A piskótalapot kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük kb. 2 ek gesztenyés krémmel.
  5. Majd a másik cs. gesztenye felét ráreszeljük, és ráteszünk egy sor meggyet. Majd a maradék meggyet hozzákeverjük a krémhez, és ezt is rákenjük. Rátesszük a piskótát.
  6. A félretett fehér habot megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megmaradt fél cs gesztenyét, a fehérrel megkenjük, a gesztenyéssel pedig díszíthetünk. (Nekem volt még itthon egy maréknyi fondant bevonóm, így azt használtam a tetejére a tejszínhabon kívül.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22522
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 26.

Ajánló

Nagyon finom a fondant hozzá, érdemes kipróbálni...:) A fondant receptjét Edit tortasulijában megtaláljátok!:) Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most először eperrel készítettem, de meggyel szoktam, és azzal is írtam, mert úgy sokkal finomabb:)  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek