r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    827 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 1630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    364.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3428.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3308 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2161 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2027 micro
Összesen 6521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat különválasztjuk,a sárgáját a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük.
  2. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük.
  3. Összekeverjük óvatosan fakanállal, majd a kakaóporral elkevert lisztet hozzátesszük.
  4. 160 C-on, tortaformában kisütjük. Hűlni hagyjuk.
  5. A töltelékhez a lefőzött (tej, liszt, tojás), kihűlt "részt" kikeverjük a habos, porcukros margarinnal. Hozzáadjuk a gesztenyemassza felét és a rumaromát. Megtöltjük a kihűlt, kettévágott tortalapot.
  6. A maradék gesztenyemasszából kis gesztenye alakzatokat formázunk, kifagyasztjuk, olvasztott csokiba mártjuk és ezzel díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 24cm átmérő
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 60473
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 04.

Ajánló

Szülinapra, vagy csak úgy, vasárnapi desszertnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem is olyan bonyolult torta, de annál finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek