r
Nosalty Logó

Gesztenyés torta 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés torta 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    281.8 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2855.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.4 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 5538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A gesztenyemasszát tegyük a tűzhely közelébe, így mire szükség lesz rá pont eléggé fel fog engedni, ha fagyos.
  2. Főzzünk kemény krémalapot a krémhez szükséges 2 csomag pudingporból (lehet vaníliás, én személy szerint tiramisus pudingport használtam), a 1/2 liter tejből, 1 evőkanál cukorból. Hagyjuk kihűlni!
  3. A 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, félig kész állapotban, folyamatos keverés mellett kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Szép fehér, kemény habot kapunk. A tojássárgákat 3 evőkanál vízzel elkeverjük. Lassan hozzákeverjük a habhoz, majd a pudingport is és a 2 evőkanál lisztet is. (A két csomag pudingpor helyett lehet használni 4 evőkanál lisztet, de a pudingportól könnyebb lesz a tészta).
  4. Végül a baracklekvárt is belekeverjük. Ez az egész művelet robotgéppel zajlik, ha jól dolgoztunk, akkor a hab csak egy kicsit vagy egyáltalán nem esett össze.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük egyenletesen elosztjuk, és mehet a sütőbe.
  6. Ha a piskóta megsült, vegyük ki rácsra és picit hagyjuk hűlni amíg elkészítjük a krémet!
  7. A margarint a porcukorral habosra keverjük, lassanként hozzáadjuk a kihűlt krémalapot.
  8. Beletördeljük a felengedett gesztenyemasszát, és öntünk hozzá egy kevés rumot ízlés szerint, addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk. (A gyerek süti-imádók miatt én csak 1gyűszűnyi rumot használtam a többit rumaromával helyettesítettem.)
  9. Szedjük le a sütőpapírt a piskótáról tegyük egy tálcára vagy deszkára és kenjük meg a krémmel. Verjük fel a Hulalát, és ezt is oszlassuk el, majd végső akkordként pici szűrőn át szitáljunk rá kakaóport.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23621
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütni akartam és ez lett belőle. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek