r
Nosalty Logó

Gesztenyés szelet Sally konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés szelet Sally konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 7775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3735.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1195.7 g
  • Cukor
    504 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1564 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 7775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A mézes kakaós lapokhoz

  1. Mézes-kakaós lapok elkészítése: a mézet, vajat, cukrot összemelegítjük, közben kavargatjuk(nem forralom!), és mikor elolvadtak a hozzávalók levesszüka tűzről, és kicsit hagyjukkihűlni. Mikor már langyos, felütjüka 2 tojást, összekeverjük, és a mézes keverékhez öntjük.
  2. A lisztet a szódabikarbónával, a kakaóporral, a csipet sóval összekeverjükegy nagy keverőtálba.
  3. A száraz hozzávalókhoz öntjüka mézes keveréket, és tésztává gyúrjuk.Lefedve, fóliázva pihentetjük2-3 órát!
  4. Gesztenyekrém: A vaníliás pudingporból és a tejből sűrű krémet készítünk, majd még melegen megszórjuk a tetejét egy kis kristálycukorral, és lefedjük folpackkal (nem fog bőrösödni a puding teteje).
  5. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral.
  6. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a gesztenyepüréket és pici rumaromát robotgép segítségével.
  7. A vaníliás gesztenyés krémhez keverjük a vajas krémet, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  8. A mézes lapokat 4 felé vesszük, lisztes felületen kinyújtjuk, és 6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. NEM szabad kiszárítani!
  9. Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, és megkenjük a krémmel, majd újra lap-krém,lap-krém és vegül lap.
  10. A csokimázhoz a csokit felolvasztjuk, és a végén belekeverjük az olajat. Vékonyan felkenjük a tetejére. Mint ahogy a mézes lapoknál szokás, legalább 12 órán át állni hagyjuk, hogy puhuljon a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16289
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egycsipet.hu oldalon fedeztem fel, és rájöttem, hogy ilyet már ettem. Előkerestem én is a receptet, elkészítettem, és nagyon finom lett. A díszítést az "egycsipetről" vettem! Kellemes karácsonyt!

Hozzávalók

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek