r
Nosalty Logó

Gesztenyés-meggyes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Gesztenyés-meggyes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 4627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    215.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5813.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1640 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés közben, apránként az 5 kanál vizet a habhoz adjuk. Fokozatosan következhet a 6 kanál cukor, majd a tojások sárgája egyenként, és így verjük tovább.
  2. A lisztet a kakaóval és a sütőporral egy tálba szitáljuk, majd óvatosan a felvert tojáshabhoz adagoljuk, és beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük, közben elkészítjük a krémeket.
  4. Gesztenyekrém elkészítése: A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, ha majdnem kihűlt, a gesztenyemasszával, a vajjal, az ízlés szerinti porcukorral és a rummal jó habosra kikeverjük.
  5. Meggyes krém elkészítése: Amíg az előző puding hűl, addig a meggyet apró darabosra turmixoljuk, majd a levével együtt a pudinggal sűrű krémmé főzzük.
  6. A piskótára először a meggyes, majd a gesztenyekrémet kenjük, végül pedig a felvert tejszínhabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 24789
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-meggyes szelet
Sziporka 15 recept

A gesztenyeerdő tortám sütemény formában való prezentációja céljából készítettem, először a kolléganőimnek. A nagy sikerre való tekintettel nemcsak a családom, de a kollégák egyik kedvence lett, mivel finom és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!