r
Nosalty Logó

Gesztenyés-meggyes alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Gesztenyés-meggyes alagút
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Összesen 3737 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Összesen 241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    209.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2138.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 3737 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Elkészítés

Piskótalap

  1. A piskótalaphoz a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a sóval kemény habot verünk, majd beledolgozzuk felváltva, egyenként a tojások sárgáját a cukorral, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt, kb. 29×37 cm-es tepsibe öntjük a masszát, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ne szárítsuk ki, mert akkor törik. Kihűtjük.
  3. Egy 30×7×11 cm-es kenyérformát átlátszó fóliával kibélelünk. A formába belehajtjuk a piskótalapot, a felesleges részt levágjuk, és félretesszük, ez lesz az alagút talpa. A krémből 3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótával bélelt formába töltjük. Befedjük a félretett piskótával, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  4. Ha jól megdermedt, kiborítjuk a formából, majd vékonyan bevonjuk a félretett krémmel, megszórjuk csokoládéforgáccsal, és ráreszeljük a gesztenyemasszát. Tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk az áttört gesztenyemasszával és a puha margarinnal, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.

Díszítés

  1. A csokoládé félpuha legyen, a gesztenyemassza jó kemény. Így könnyű vele díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×7×11/29×37
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5047
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi téli desszert bármikor bárkinek. Tejszínhabbal kínálva még finomabb.

Hozzávalók

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek