Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés krémes sütés nélkül recept

hozzászólások (61)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kalcium
Nátrium
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

A K E D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
15.2 g

zsír

Összesen:
98.1 g
Telített zsírsav:
38 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
35 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
16 g
Koleszterin:
139 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Nátrium:
283 mg
Kalcium:
202 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
81 mg
Kálium:
133 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
148.5 g
Összes cukor:
48 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
90.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
6 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
861 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
62 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
60.9 g

zsír

Összesen:
392.5 g
Telített zsírsav:
151 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
142 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
65 g
Koleszterin:
555 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.8 g
Nátrium:
1130 mg
Kalcium:
811 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
44 mg
Foszfor:
324 mg
Kálium:
533 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
593.9 g
Összes cukor:
194 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
362.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
23 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
3443 µg
E vitamin:
27 mg
K vitamin:
247 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.9 g

zsír

Összesen:
18.8 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
27 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Nátrium:
54 mg
Kalcium:
39 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
2 mg
Foszfor:
15 mg
Kálium:
25 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
28.5 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
17.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
166 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
12 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (61)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2020-01-05 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2020.01.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Anettbp
Anettbp Fri, 2019-12-06 12:04

Sokan ajánlgatják itt a különböző cukrászhabok használatát, mivel ezekkel elég kemény habot lehet készíteni, azonban talán nem mindenki tudja, hogy ezek 100%-os növényi készítmények, amiket hidrogénezéssel állítanak elő. Ez azt eredményezi, hogy ez a készítmény teljes egészében transzzsír, aminél egészségtelenebbet nehéz elképzelni. Én inkább a piaci tiszta tejszínt javaslom, azt is nagyon szépen fel lehet verni és nem olyan káros.

Beus és Mimi
Beus és Mimi Sun, 2018-06-24 12:37

Sajnos nekem nincs jó tapasztalatom!Vendégsereg érkezik,gondoltam felvágom a sütit,amihez 100%-os pürét használtam,(ami a legdrágább)!A kekszes gesztenyemassza olyan morzsalékos,hogy vágni esélytelen.A pudingos krém,és a hab szép lett,viszont a krém annyira margarinos,hogy számomra ehetetlen.Ez nem kerül asztalra,pénzkidobás,és csalódottság van most,sütemény meg nincs!

horvath.budai.beatrix
horvath.budai.beatrix Sun, 2017-10-08 09:44

Sziasztok! A recept jó egy 26 cm-es tortaformára is? Vagy duplázzam meg az adagot? Még soha nem csináltam meg ezt a sütit és tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm a választ meg a segítséget!

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Sun, 2017-04-16 12:59

Nagyon egyszerű, viszont finom sütemény! :) Húsvétkor ez is került az asztalra, és teljesen olyan ízű, mint a gesztenyepüré! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-11-17 02:47

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gyandi74
gyandi74 Tue, 2016-07-05 17:41

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a süteményt el lehet készíteni előző este is? Másnap ebéd után fogyasztanánk. Köszönöm!

era972
"Inom" / era972 Tue, 2016-07-05 18:57

Szia! Természetesen igen! Sőt! Sokkal jobban összeérnek az ízek, s stabilabban lesz szeletelhető a süti! :) Szerintem " másnaposan" finomabb is!

eszter.rostas
eszter.rostas Mon, 2015-02-02 12:42

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a vaníliás krémet, hogy készíted? Főzős vagy sima pudingot használsz? Abba megy a margarin is?

Köszönöm!

era972
"Inom" / era972 Mon, 2015-02-02 20:21

Szia Eszter! Igen, főzős pudingot használok. A margarint mindig külön habosítom a cukorral, majd ha kihűlt a puding, akkor keverem össze a kettőt.
remélem, tudtam segíteni. Szép estét! Era.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-10-28 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Ellák
Tésztásfül / Ellák Fri, 2014-03-14 10:03

Szia, üdvözöllek!
Nemrég ünnepelte a sütid az éves fordulót! Ami késik nem múlik el! Meg fogom csinálni! Nagyon szép a külleme, az íze is , látva az alapanyagokat. Köszönöm a recepted.
Tésztásfül

zimanyi.dori
zimanyi.dori Tue, 2014-03-11 03:26

Milyen gesztenyét használtok? Én folyton úgy járok ezeknél a gesztenyés sütiknél, hogy ha hozzákeverem a gesztenyemasszához a kekszet, akkor az egész kekszízű lesz :-(

zimanyi.dori
zimanyi.dori Mon, 2014-03-10 02:03

Nekem ezek a gesztenyés sütik folyton a pürén buknak el, mert miután bekeverem egyszerűen csak keksz íze lesz, valahogy eltűnik a gesztenye íz. :-( Ti milyen fajtát használtok?

Alitka
Alitka Sun, 2014-03-09 19:10

Ezt a sütit én már nagyon régóta, és rengetegszer elkészítettem, könnyű és nagyon finom! Viszont még soha nem tettem bele habfixálót, nem is volt rá sosem szükség. Hulala cukrásztejszínt használok, amitől nem lesz folyós, és nem esik össze. Nektek is ezt javaslom, hagyjátok el nyugodtan a habfixálót!

Kodia1
Kodia1 Fri, 2013-07-26 15:34

Elkészítettem és finom lett. Én sütőrumot tettem a tésztàjàba (nem szeretem hasznàlni a rumaromàt), nem morzsolódott annyira, hogy ne tudtam volna összeàllítani. Jól össze kell dolgozni kézzel. Amikor belesimítottam a tepsibe, ami kisebb volt, mint a receptben megadott méret, nagyon szépen összeàllt, szeletelésnél sem hullott szét. A krém is nagyon jó. Hulala habtejszínt hasznàltam, így nem volt szükség habfixàlóra. A végén forró vízbe màrtott késsel szeleteltem, és gyönyörűen kijött a tepsiből, kivéve az első szelet. Szerintem nagyon jó a recept.

era972
"Inom" / era972 Fri, 2013-07-26 19:56

Köszönöm a visszajelzésed, örülök,hogy ízlett! Szép hétvégét! Üdv: Era.

Olinka1
Olinka1 Thu, 2013-05-23 18:41

Csodás a süti,már 3xra készítem és nekem tökéletesen sikerült. Igaz amikor láttam egy icipicit szárazabb 2-3 kanál tejszínnel lágyítottam a tészta alapot. Én tejszínhabot "cukrászhab" néven szereplőt veszem az maximális keménységet ad....ennyi.. Egyszerűen túl finom. Köszönöm...

era972
"Inom" / era972 Thu, 2013-05-23 20:13

Kedves Olinka1! Nagyon örülök a sikerednek, és nagyon köszönöm a visszajelzésed is! Szép estét: Era.

Manco74
Manco74 Sun, 2013-05-05 19:01

A tésztája nekem sem állt össze, pereg, kézbe nem tudjuk megfogni, de kanalazva nagyon finom attól.
A krém se lett ilyen vastag mint neked. Pedig akkora tepsit használtam. Legközelebb 2 csomag pudingból készítem.

Solya78
Solya78 / Solya78 Wed, 2015-02-04 18:02

Én is hasonló recept alapján készítem ezt a sütit, nagyon szeretjük. Én pl.a kekszes-gesztenyés részhez nem teszek margarint, hanem tejjel lágyítom. Csak pár csepp tej kell és nagyon szépen összeáll.

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-05-06 20:25

Attól függ, mit nevezünk vastagnak! :) A képek nagyon csalókák tudnak ám lenni! Ez itt óriásinak látszik, pedig valójában nem is olyan nagy kocka volt! :) A kekszmassza nekem sem áll olyanná, mint mondjuk egy linzertészta, ezért is írtam, hogy belenyomkodjuk a tepsibe. Higgyétek el, mire szeletelni kell, tökéletes lesz.! Era.

tszandi
Szandi / tszandi Sun, 2013-04-07 11:21

mennyi rumaroma kell bele? egy egész üveg, vagy csak egy kupaknyi? köszönöm előre is a választ :)

era972
"Inom" / era972 Sun, 2013-04-07 14:02

Szia tszandi! Én azt vallom, ízlés szerint mindent. Nekem egy kis üvegcse fele elég volt. Üdv: Era.

Katka83
Katka83 Wed, 2013-03-13 22:26

Kedves Inom!

Ezt a receptet már többször is elkészítettem,és isteni finom.Viszont nekem még soha nem sikerült ilyen szépen szeletelnem,kicsit szabálytalan lett.Csodaszép a fotód,és persze a süti!:)Kata

Zlatyica
Zlatyica Tue, 2013-04-02 11:30

SZIASZTOK Én most készittetem el először a tásztájával én sem vagyok teljesen megelégedve de majd kikisérletezem ha hulala tejszint használsz abba nem kell semi csak jól felverni de különben isteni finom.

era972
"Inom" / era972 Thu, 2013-03-14 09:11

Jajjj,de tündér vagy, köszönöm! :) Pedig ebben is van kivetni való bőven!!! Üdv: Era.

dida
Ildi / dida Mon, 2013-03-11 15:10

Kedves "Inom"!

Nem mondanám már magam kezdő szakácsnak, de ez kifogott rajtam...

Elkészítettem! Az íze remek! Viszont nekem se a "tészta" nem akart összeállni, se a hab nem akart megkeményedni... Úgyhogy van egy finom, kanalazós valamim. :)

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2013-03-12 10:02

Vegyetek igazi házi tejszínt, pl. Cserpes félét. Nem kell hozzá sem fixáló, sem zselatin, sem semmi. Ha felverem, úgy áll mint Katiban a gyerek. Kicsit drágább, de a minőséget meg kell fizetni. :)
Húha, bocsánat a reklámozásért...

dida
Ildi / dida Fri, 2013-03-22 16:19

Szívesen vennék, de itt vidéken nem lehet kapni... És sajnos senkivel nem találkoztam még, aki esetleg házilag csinálna tejszínt, így marad a bolti...

1522
kekszmorzsa 25 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
rumaroma 10 ml
margarin 5 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
habtejszín 500 ml
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 1 csomag