r
Nosalty Logó

Gesztenyés-karamellkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Gesztenyés-karamellkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 2563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5950.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    1793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.5 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2462 micro
Összesen 2563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A 10 tojásos piskótaalaphoz

  1. A szokásos módon piskóta tésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak 10 ek kristálycukorral, ezután belekerül a sárgája és egy pici rumaroma. 10 ek lisztet átszitálunk egy edénybe, és apránként a habhoz adjuk, fakanállal beleforgatva.
  2. Alacsony hőmérsékleten megsütjük. Mikor kész, várunk, míg kihűl. Addig elkészítjük a krémet.
  3. A tejet feltesszük főni, egy keveset hagyunk belőle a keverő edényben, amihez elvegyítjük a pudingport, 2 ek cukrot elkeverünk a tejben, és amikor felforrt, beleöntjük a pudigport. Megvárjuk, míg kihűl.
  4. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, és lereszeljük. Keveset tehetünk félre belőle (én abból csináltam a tetejére a dekorációt).
  5. A behűtött tejszínt felverjük habnak, ízlés szerint porcukrot is tehetünk bele, bár a tejszín édes. (Elég sokáig verjük, láthatjuk, hogy annál keményebb lesz. Én mindig Hulalát használok.) Ezután óvatosan összekeverjük a gesztenyével, végül a pudinggal.
  6. Rumaromával ízesíthetjük, és a fél csomag zselatin fixet óvatosan beleforgatjuk a krémbe. (A tejszínből is hagytam egy keveset díszíteni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8346
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Születésnapra készült.

Hozzávalók

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk