r
Nosalty Logó

Gesztenyés fatörzs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7271.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1862 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    1819 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.5 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 4998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát márványosra készítetjük el, csak hogy szebb legyen, nem muszáj persze, lehet csak csokisra készíteni.
  2. A tojásfehérjéket a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat két tálba egyenlően elosztjuk, és 8-8 ek cukorral őket is habossá mixeljük, és külön-külön az egyiket rumaromával, a másikat vanília aromával ízesítjük.
  4. A rumosba teszünk kakaóport, olvasztunk hozzá fél tábla csokit, és elkeverjük.
  5. A vaníliásba öntünk egy tasak puncspudingot, ettől szép rózsaszín lesz.
  6. A rumos-csokis masszához adjunk 5 ek lisztet és fél tasak sütőport, a puncsoshoz elég 4 ek liszt + 1 ek tej.Homogénné keverjük külön-külön.
  7. A gesztenyepürét (legalább 1 órával sütögetés előtt vegyük ki a mélyhűtőből) megfelezzük, s mindkét masszába elkeverjük mixerrel.
  8. Majd a tojáshabot is egyelően szétosztjuk a masszákba, s óvatosan beleforgatjuk.
  9. Előveszünk egy sütőlapot vagy tepsit, sütőpapírral béleljük, s váltogatva öntünk a masszákból, picit fakanállal lehet belekeverni, egyenletesen elolszlatjuk. (Marad a masszákból!)Nekem két és fél sütet lett.
  10. 5 percet nagylángon, 5-10 percet kislángol sül, majd kivételkor sütőpapírral együtt benedvesített konyharuhába csavarjuk a sütit. (Egyenként az összes sütetet.)
  11. Most elkészítjük a krémet. Fél liter tejet kimérünk, s ennek is a felét felrakjuk melegedni, a másik felébe megkevergetjük a hozzávalókat. (2 tasak csokipuding, fél dióaroma, 4 ek cukor, ebbe is olvasztunk külön fél tábla étcsokit, 2 ek kakaópor). Csomómentesre kevergetjük, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, s folyamatos kavargatás közben besűrűsödésig melegítjük.
  12. Kicsavargatjuk a piskótákat, s szétosztlatjuk rajtuk a pudingot.
  13. A megybefőtt meggyeit lecsöpögtetjük, és a pudingra szétszórjuk.
  14. A gesztenyepüré felét kis szeletekre vágjuk, s ebből szórunk a pudingokra.
  15. Összecsavarjuk a tekercseket.
  16. Picike vajat fél tábla étcsokival megolvasztunk, összekeverjük, és sütőecsettel bevonjuk csokimázzal a tekercseket.
  17. Reszelünk rájuk gesztenyepürét, és a tetejét is díszítjük meggyekkel. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6433
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Franciaország kedvelt karácsonyi desszertje. :)  Nálunk szülinapi, meglepi sütike volt. Készítés menete képekkel bővítve itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/gesztenyes-fatorzs.html

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?