r
Nosalty Logó

Gesztenyés-csokis charlotte-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pipsann
Gesztenyés-csokis charlotte-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 631 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 7547 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 272 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 631 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    408.2 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6245.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1350 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2596 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    864.1 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    911.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    552 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    1725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3564 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    651 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2940 micro
Összesen 7547 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a csokikrémet készítjük el, mert annak teljesen ki kell hűlni. A 4 egész tojást gőz fölött verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét és a kakaóport, és homogén masszává keverjük. Félretesszük hűlni.
  2. A gesztenyekrém lehet a következő, mert itt a zselatinnakki kell fejtenie a hatását. A tejszínt keményhabbá verjük, közben hozzáadjuk a zselatint, majd a vaníliás cukrot. A kiolvadt puha gesztenyemasszátlereszeljük, és a tejszínhez adagolvatovábbra is mixerrel keverjük. Belereszeljük ajól megmosott mandarin héját, és belecsavarjuk a levét. Kikapcsoljuk a mixert, és a mazsolát is belekeverjük, ezután hűtőbe tesszük.
  3. Piskótatekercshez tésztát készítünk: előmelegítjük a sütőt. A 7 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Utána kanalanként belekeverjük a cukrot, majd egyesével a tojássárgájákat. A mixert nagyon lassú fokozatra kapcsoljuk, éshozzákeverjük acukros tojáshabhoz a sütőporral elkevert lisztet. Ezt lehet már kézzel is hozzáadni, beleforgatni.
  4. A piskótatésztát gáztepsi méretű sütőpapírra kenjük, és megsütjük. Ezután nedves konyharuha segítségével feltekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és feltekerve hagyjuk kihűlni.
  5. A kihűlt csokikrémbe belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat, majd fél óra múlva újra felverjük.
  6. Egy félgömb alakú tálatkibélelünk folpack-kal, hogy a tál szélein túllógjon, ez segít majd kiborítani a charlotte-ot.
  7. A kihűlt piskótatekercset megkenjük a csokikrém 2/3-ával. A többit eltesszük a torta díszítéséhez. Ezután kb. másfél cm-es szeletekre vágjuk a tekercset, és a tálatteljesen kibéleljük vele. A tál méretétől függően 6-8 szelet kell majd a torta aljához, ezt tegyük félre.
  8. Töltsük meg a charlotte belsejét az összes gesztenyekrémmel, majd fedjük be a maradék piskótatekerccsel. Fedjük be a folpack-kal, és néhány órára, de inkább egy napra tegyük hűtőbe.
  9. Kiborítjuk a tortát, és akár készen is van, vagy fel lehet díszíteni születésnapra! (Én ehhez nyújtható cukormázat, színes cukorkákat és a maradék csokikrémet használtam.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10371
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Ajánló

A gesztenyés belsőhöz jól illik még a baracklekvár is, gyorsabb formája ennek a tortának, ha a piskótát csokikrém helyett kajszilekvárral töltjük meg. A gesztenyekrémhez szokásos rumot is adni, de mi nem kedveljük, és a gyerekek miatt sem előnyös.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-csokis charlotte-torta
Pipsann 10 recept

A bemutatkozó szövegemben arra büszkélkedtem, hogy én készítem a családban a legfinomabb tortákat, és ez tényleg így van, mindig meg is kérdezik, hogy miért nem lettem cukrász? Régen eljött az ideje, hogy feltegyek egy tortát is ide a receptjeim közé. Ez pedig Charlotte kislányom első szülinapjára készült charlotte-torta!

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek