r
Nosalty Logó

Gesztenyerolád Eri konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyerolád Eri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 3222 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 287 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4559.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 3222 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. 6 tojásos piskótát sütünk. A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgákat a cukorral keverjük habosra.
  2. A lisztbe szórjuk bele a sütőport, majd az egészet szitáljuk bele a tojássárgás masszába.
  3. A fehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a tésztába. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük rá a masszát.
  4. Előmelegített sütőben süssük aranysárgára.

Hozzávalók a krémhez

  1. A margarint és a gesztenyemasszát krémesítsük össze robotgépben.
  2. Ha igényli (nálam igényelte), használjuk lágyításnak a meggy levét.
  3. Majd ha megsült a piskóta, akkor a krémet a kész piskótalapra kenjük. Megszórjuk meggyel, és feltekerjük.
  4. Igény szerint megkenhetjük a külsejét is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1360
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 06.

Ajánló

Az ajtót ne nyisd ki - legalább az első 15-20 percben -, mert a levegő miatt összeeshet a piskótád.

Receptkategóriák

Ilyenkor ősszel kihagyhatatlan a gesztenye :)

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek