r
Nosalty Logó

Gesztenyerakás vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Gesztenyerakás vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 771 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3083 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 255 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 771 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 3083 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A 1. tésztához

  1. A gesztenyemasszát, a kekszet, a margarint, a rumot összegyúrjuk annyi kis tejjel, hogy összeálljon. Egy kb. 15 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk zsugorfóliával, és a tésztát egyenletesen elnyomkodjuk benne, majd egy tálra borítjuk. Amíg készítjük a krémet, tegyük be a hűtőbe.
  2. A pudingot felfőzzük a tejjel, hagyjuk kihűlni. Teljes hűlés után elkezdjük habosítani, apránként adagolva hozzá a margarint és a cukrot. Nagyon könnyű, habos krémet kapunk. A tészta tetejére kenjük, szép egyenletesen.
  3. A piskótatallérokat éppen csak megforgatjuk tejben, és szorosan kirakjuk vele a krém tetejét. A tejszínt kemény habbá verjük, és a tallérok tetejére kenjük, majd csokireszelékkel díszítjük. Aki nem biztos magában, tehet a tejszínhez egy kávéskanál habfixálót is. Egy-két órára a hűtőbe tesszük pihenni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Tepsi mérete: 15
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25225
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom nagy kedvence. Mindig dupla adagból kell készítenem. Ha dupla mennyiségből készül, akkor egy 24-26 cm átmérőjű forma elegendő hozzá.

Hozzávalók

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek