r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyekrémes rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 486 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3875 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 486 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    256.3 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3013.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2371 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 3875 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgájat kikeverjük a cukorral, a sóval, a rummal, a kakaóval és a szódabikarbónával, majd hozzátesszük a réteslisztet, és végül a fehérjékből vert kemény habot.
  2. Sütőpapírt teszünk egy tepsibe (kb. gáztepsi méretű), és elsimítjuk rajta a masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül, addig egy konyharuhát nagyon vékonyan meghintünk liszttel, és a piskótát a sütőből kivéve erre fordítjuk rá. Húzzuk le róla a papírt, és a konyharuhával együtt csavarjuk fel. Hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a tojást villával verjük fel egy kissé, majd keverjük össze a keményítővel és a tejszínnel. Folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve még forrón keverjük bele a cukrot, majd hűtsük ki. Ha cukrozatlan gesztenyemasszát használunk, akkor tegyünk valamivel több cukrot a krémbe.
  4. A kihűlt tejszínes krémhez keverjük előbb a gesztenyét géppel, majd tegyük hozzá a vajat, és alaposan habosítsuk ki.
  5. A kihűlt piskótát csavarjuk ki, és töltsük meg krémmel. A külsejét is vonjuk be krémmel, villával csíkozzuk meg, és szórjunk rá csokiforgácsot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x32
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 517
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 66346
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Ajánló

Csokiforgácsot a legegyszerűbben úgy tudunk készíteni, ha fogunk egy nagyobb szelet csokit, és zöldséghámozóval jó mélyen beleszántva húzzuk, amíg a csoki "felpöndörödik". Nagyon magas kakaótartalmú csokival ezt nem tudjuk megtenni, mert szilánkosra törik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétra készítettem, szeretjük a gesztenyés édességeket. A rumos-kakaós piskóta nagyon jól harmonizál a könnyű habos gesztenyekrémmel.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek