r
Nosalty Logó

Gesztenyekocka mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Gesztenyekocka mandulával
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 925 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    335.7 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3721.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1978 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 5548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

  1. A gesztenyemasszát a meggylével kikeverjük.
  2. A csokoládét megreszeljük, kis lábasban meglangyosítjuk, vigyázzunk, ne folyjon.
  3. Habosra keverjük a puha csokoládét a szoba-hőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és a gesztenyemasszát.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a gesztenyés krémbe.
  5. A piskótalapot megkenjük a meggylekvárral, majd rásimítjuk a gesztenyekrémet.
  6. Hűtőbe tesszük hagyjuk néhány órát, míg megdermed.
  7. Végül bevonjuk a tortabevonóval, rászórjuk a mandulaforgácsot. Visszatesszük a hűtőbe.
  8. Vizes késsel vágjuk kockára tálalás előtt.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 846
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Ajánló

Ünnepi sütemény, mert sok munka van vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyekocka mandulával
8zsuzsa8 210 recept

Régi Nők lapjában találtam. Nagyon ízlett mindenkinek. Mikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, áthangszereltem. A piskótát magam sütöm édesítőszerrel, tönkölylisztből. Diabetikus gesztenyemasszát használok, saját magam által eltett, édesítőszeres meggybefőttet és meggylekvárt. Úgy is nagyon finom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek