r
Nosalty Logó

Gerbeaud tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mewick
Gerbeaud tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1829.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához (6 db)

  1. Meglanygosítjuk a joghurtot, és beletesszük a vaníliás cukrot illetve az élesztőt.
  2. Míg felfut az élesztő, a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beleütjük a tojást és az élesztős joghurtot, és jól összedolgozzuk. Ha keménynek vagy száraznak ítéljük a tésztát, adhatunk még hozzá 1-2 kanál joghurtot.
  3. 4 felé osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk, majd a kívánt formájú sütőforma alakjáta vágjuk. (Én szívecskés szilikon formát választottam.)
  4. Az első tésztalapot megkenjük meggylekvárral, a másodikat baracklekvárral, a harmadikat pedig ribizlilekvárral. Minden réteg közé kerül cukrozott dió töltelék is. Majd rátesszük a negyedik lapot, és az aljáig megszúrkodjuk villával.
  5. Az így összeállított tortácskákat hagyjuk pihenni 15 percet meleg helyen, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Elkészítjük a csokoládémázt: a kakaót a cukkorral összekeverjük egy nyeles lábasban (jó, ha teflonos), majd hozzáadjuk a vizet, és kicsit összekeverjük. Kis lángon folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a cukor teljesen el nem olvad, és sűrű krémes masszát kapunk, majd belekeverjük a vajat, és ezzel addig melegítjük, míg szép fényes mázat nem kapunk (kb. 5 perc alatt kész).
  7. A kész mázat még melegen rákenjük a langyos tortácskákra szilikonecsettel, vagy ha az nincs, akkor kanállal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5733
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 01.

Ajánló

Készíthető természetesen csak egyféle lekvárral is. A tortabevonót nem javaslom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyi féle 3 lekváros Gerbeaud, főzött csokimázzal. Nyami! Gyerekkorom egyik nagy kedvence. Nekem csak így ízlik! Egyszer olvasztott csokival készítettük, mert lusták voltunk: az egész tepsi megmaradt!

Hozzávalók

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek