r
Nosalty Logó

Gazdag csokoládés nassolnivaló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Gazdag csokoládés nassolnivaló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A csokoládémázhoz

Összesen 912 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A csokoládémázhoz

Összesen 5472 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A csokoládémázhoz

Összesen 352 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 912 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    282.2 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4630.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717 g
  • Cukor
    536 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1867 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 5472 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A süteményhez

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy 23 centiméteres, négyzet alakú tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.
  2. Keverjük össze a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. Robotgéppel keverjük krémesre a vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot. Egyenként forgassuk bele a tojások sárgájáit, és alaposan dolgozzuk össze. A robotgépet állítsuk alacsony fokozatra, és adagonként váltakozva keverjük bele a száraz alapanyagokat, a csokoládét és a joghurtot.
  3. Robotgéppel verjük kemény habbá a tojások fehérjéit, és spatulával óvatosan forgassuk bele a tésztába. Kanalazzuk az előkészített tepsibe, és süssük 40-50 percig.
  4. Hagyjuk hűlni a tepsiben 15 percig, majd borítsuk rácsra a süteményt. Húzzuk le a sütőpapírt az aljáról, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A mázhoz vízfürdő fölött olvasszuk össze a csokoládét és a vajat, húzzuk félre a tűzről, majd a porcukorral keverjük fényes mázzá. Kenjük le vele a süteményt, és a tetejét díszítsük dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9581
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gazdag csokoládés nassolnivaló
TV Paprika 35 recept

A cseppet sem barátságos januári időjárásban vigasztaljuk magunkat ellenállhatatlan desszertekkel. Persze csak ha nem volt újévi fogadalmunk a nassolnivalók távol tartása.

Hozzávalók

A süteményhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek