r
Nosalty Logó

Garnélás vegán sajtos sali

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Mentes Málna
Garnélás vegán sajtos sali
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

Összesen 164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2838.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    2356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2762 micro
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5676.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    4712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3997 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5525 micro
Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

Elkészítés

Saláta

  1. A salátát alaposan átmossuk, lecsepegtetjük vagy letöröljük róla a vizet.
  2. Falatnyi darabokra tépkedjük a jégsalátát.

Garnéla

  1. A fokhagymát apróra vágjuk (de akár fokhagyma-granulátumot is használhatunk, vagy fokhagymasót). Garnélarákot előkészítjük - mossuk, lecsepegtetjük, ha nem előkészített rákot használunk, akkor a rákot megpucoljuk. (Eltávolítjuk a páncélt, bélcsatornát, lábakat.)
  2. Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben. Rákokat sózzuk, majd a felhevült olívaolajba tesszük, rászórjuk a fokhagymát. Gyorsan elkészül, mindkét oldalán 2-2 perc alatt átsül. Addig sütjük, míg szép rózsaszín színe lesz.
  3. Garnélát serpenyőből kivesszük, tálalásig melegen tartjuk.

Salátaöntet (dresszing)

  1. A tojássárgájához mustárt (hagyományos) adunk, majd eleinte csepegtetve napraforgóolajat öntünk hozzá, ha elkezdi felvenni a tojás az olajat, krémesedik az állaga, akkor akár vékony sugárban is csorgathatjuk az olajat. Én repce- és olívaolajat is tettem hozzá - egészségesebb összetétel miatt - azt is ugyanígy vékony sugárban csorgatva. Így majonéz állagot kapunk.
  2. A majonézt ízesítjük citromlével, akár lime lével is fel lehet dobni. Két db szardellát adunk hozzá (ki is hagyható), de szardellapaszta is használható - ha szardellát használunk, akkor passzírozzuk szét villával, de akár botmixerrel is pürésíthetjük a majonézzel.
  3. Ízlés szerint sózzuk (a szardella sós, így előbb kóstoljunk!), borsozzuk. 1 kiskanál dijoni mustárt adunk hozzá.
  4. Salátakeveréket, jégsalátát és rukkolát alaposan összeforgatjuk az öntettel és a rákokkal. 3-4 db rákot félretehetünk a tálaláshoz. Vegán sajtot zöldséghámozóval csíkokra vágjuk, és a salátához adjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 382
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 03.

Ajánló

Klasszikus cézár saliba még kenyérkocka is kerülhet, én búzát nem fogyasztok, így 100%-os rozskenyérből készült pirítóssal fogyasztottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garnélás vegán sajtos sali
Mentes Málna 1 recept

Nagyon szeretem a garnélás cézársalátát, ebből jött ez a recept, picit egyszerűsítve, nem klasszikus cézár dresszinggel készítettem. Finom lett a végeredmény, és így fel lehet dobni a salátát, ha készül hozzá ez az öntet.

Hozzávalók

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

Címlapról ajánljuk

További cikkek