r
Nosalty Logó

Galuskás-darált húsos egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Galuskás-darált húsos egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A krumplipüréhez

A galuskához

Összesen 1003 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A krumplipüréhez

A galuskához

Összesen 4010 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A krumplipüréhez

A galuskához

Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 1003 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10642.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2208 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2647 mg
  • Nátrium
    5007 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3895.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    687 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    4853 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5305 micro
Összesen 4010 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A krumplipüréhez

A galuskához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A tésztából 1 tojással, sóval és vízzel nokedlit készítünk. Bő vízbe kiszaggatjuk, amikor a víz feldobja, pár perc főzés után leszűrjük.
  2. A darált húskonzervet (vagy darált húst) villával elnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a kézzel apróra tépett mozzarellát, a kockára vágott paradicsomot, a kockára vágott cukkinit, a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, a kockára vágott hagymát. Sózzuk, fűszerezzük és összekeverjük. (Ha darált húst használunk, akkor azt olajon lepirítjuk előtte.)
  3. A nokedlit egy kivajazott jénai tálba simítjuk, erre jön a zöldséges darált hús, a tetejére pedig a maradék krumplipüré került, amit kevés szerecsendióval ízesítünk, és a töltelékre simítjuk. A krumplipüréhez a krumplit kockára vágjuk, sós vízben feltesszük főni, majd leszűrjük, még forrón vajjal és tejjel összetörjük.
  4. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4768
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Többféle maradék lappangott a hűtőmben. Tegnapról megmaradt a krumplipüré, máról maradt egy kevés nokedli, elővettem a darált húskonzervet, és a kis darab kelkáposztát, fél cukkinit, ami szintén maradék, hozzátettem még paradicsomot, és hogy még jobb íze legyen, 1 hagymát. Ezeket hasznosítva egy finom, meleg vacsora készült.

Hozzávalók

A töltelékhez

A krumplipüréhez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek