r
Nosalty Logó

Fűszeres sültpaprika-saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Fűszeres sültpaprika-saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1594 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    4439 micro
  • β-crypt
    1339 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 265 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1532.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2575 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    26635 micro
  • β-crypt
    8036 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1594 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe (ha van, akkor grillfunkción). Addig sütjük, amíg feketedni nem kezd és félidőben érdemes megfordítani őket. Oldalanként 8-10 perc elég nekik. Nem kell megijedni, ha tényleg feketére sült, ez majd eltűnik róla.
  2. A paprikákat még forrón szedjük egy edénybe, majd rögtön fóliázzuk le (így a gőztől jobban elválik a héj és a paprika húsa). Kb. negyed óra után, amikor már nem olyan forró a paprika, húzzuk le a héját, csumázzuk ki, és kaparjuk ki a magokat, majd aprítsuk fel két centis csíkokra, és tegyük félre.
  3. Az olajat hevítsük fel, majd dobjuk bele a megtisztított és felszeletelt fokhagymát. Pirítsuk egy-két percig, majd adjuk hozzá az összevágott paprikát. Sózzuk és fűszerezzük, majd öntsük hozzá az ecetet. Egyszer forgassuk át, és már el is zárhatjuk alatta a lángot.
  4. Ha kihűlt, tegyük jól záródó dobozba, és rakjuk be a hűtőbe 3-4 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk összeérni az ízeket.
  5. Ehetjük köretként vagy "savanyúságnak" is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20235
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.

Receptkategóriák

Az egyetlen macera a paprikák hámozása, de ettől eltekintve egy roppant egyszerű és legalább annyira finom saláta, ami másnap, hidegen a legjobb, amikor összeértek az ízek. Az ottoman (ami egy török fűszerkeverék) elhagyható belőle, vagy opcionálisan nyugodtan másra cserélhető. Nem muszáj ragaszkodni a kápia paprikához - bár kétségtelenül az édeskés íze miatt ebből a legfinomabb -, csinálhatjuk vegyesen is vagy csak simán tv paprikából, esetleg kevés csípőset is dobhatunk bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek