r
Nosalty Logó

Fűszeres sült tarja és rántott karaj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bjkata
Fűszeres sült tarja és rántott karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rántott karajhoz

A sült tarjához

A párolt káposztához

Összesen 1380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rántott karajhoz

A sült tarjához

A párolt káposztához

Összesen 5516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rántott karajhoz

A sült tarjához

A párolt káposztához

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2976.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    2092 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.4 g

Zsír

  • Összesen
    449.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11906.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    8367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1605.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    640 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 5516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A rántott karajhoz

A sült tarjához

A párolt káposztához

Elkészítés

A rántott karajhoz

  1. A párolt káposztához a káposztát először legyaluljuk, rászórjuk a jó nagy evőkanálnyi sót, átnyomkodjuk a sóval, és 1-2 órát állni hagyjuk.
  2. Kicsit kinyomkodjuk a sós léből, és egy lábasban megpároljuk fedő alatt egy kanálnyi zsírral és egy pohár vízzel. Néha keverjük meg, nehogy lesüljön.
  3. Kb. 45 perc múlva elkészül. 1 ek ecettel ízesítjük, mielőtt elzárjuk alatta a tüzet.
  4. A 4 szelet tarjából húslevest főzhetünk. (Kb. 2 óra forrástól számítva.)
  5. A puhára főtt tarjaszeleteket tepsibe, vagy jénaiba tesszük egymás mellé.
  6. Fűszeres olajat készítünk: egy pohárba belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a sót, borsot, majorannát, őrölt fűszerköményt, fűszerkeveréket és étolajat. Ezt a fűszeres étolajat eloszlatjuk a hús tetején, alá is folyjon az olajból!
  7. Minisütőben vagy a sütőben 120-160 fokon lassan átpirítjuk. Ha már szép a színe és finom az illata, akkor elkészült. Kb. 20-30 perc.
  8. A karajt kicsit kiklopfoljuk, minden szeletet sózunk, borsozunk.
  9. A lisztbe keverhetünk egy kevés gyros fűszerkeveréket, de ez el is maradhat.
  10. A húst először a fűszeres lisztbe, utána a felvert, megsózott tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
  11. Forró olajban fedő alatt megsütjük az egyik oldalát.
  12. Ha már szép piros, megfordítjuk a hússzeleteket, kevés vizet löttyintünk a megsült oldalukra, gyorsan visszatesszük a fedőt, és a gőzben pirosra sütjük a másik oldalát is. A gőz miatt nagyon finom puha lesz a hús is és a panír is.
  13. Tálalásig tartsuk az olajból kiszedett rántott húsokat alufóliával letakarva!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7789
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Ajánló

A rántott karaj sütésekor a serpenyőben ne legyen túl sok az olaj, ne lepje el a húst, mert akkor nem tudjuk meglocsolni a megsült oldalát egy kis vízzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámtól tanultam ezt a párolt káposzta készítési módot. Jászapátin ezt nem is párolt káposztaként emlegetik, hanem dinsztelt káposztaként. Nincs benne cukor, nincs benne hagyma, nagyon könnyű elkészíteni. Ha tarjából készítünk húslevest, a leveshúst könnyen feldobhatjuk egy jól összeállított fűszerkeverékkel, ha azzal megkenve átsütjük.

Hozzávalók

A rántott karajhoz

A sült tarjához

A párolt káposztához

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!