r
Nosalty Logó

Fűszeres sült joghurt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Fűszeres sült joghurt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra alul-felül álláson. Forraljunk vizet, a tepsi méretétől függően 1-2 litert.
  2. A joghurtot egy szitába vagy gézbe téve csepegtessük le legalább fél órán át.
  3. Tegyük tálba, keverjük simára a mézzel, az apróra vágott fügével, az aromávalés a fűszerekkel. Ízesítsük még, ha kívánjuk, édesebbre.
  4. Verjükkemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd fémkanállal forgassuk össze a joghurttal.
  5. Osszuk szét kis hőálló tálkákba, majdállítsuk egymagas falútepsibe. A tepsit tegyük sütőbe 1 percre, majd öntsük fel forrásban lévő vízzel.
  6. Süssük így 12-15 percig.
  7. Mézzel megcsurgatva, fügével díszítve, még melegentálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16423
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 09.

Ajánló

Élettani hatása: enyhén savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk régi recept, de azóta már láttam egy vegetáriánus könyvben is. Gyors, de nem feltétlenül egyszerű. A sütésnél ügyeljünk, hogy a víz valóban forrjon, amikor a tepsibe öntjük, és ne süssük tovább az ajánlott időnél, mert a joghurt vizesedni kezd, és lé fog úszni az alján, ahelyett, hogy finom habbá szilárdulna. Készíthetjük különböző variációkkal is, pl: lereszelt lime héj, kandírozott gyömbérrel. Aki nem akar bajlódni a joghurttal, próbálja meg ricottával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek