r
Nosalty Logó

Fűszeres sült csicseriborsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kicsivik
Fűszeres sült csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csicseriborsóhoz

A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Összesen 1640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csicseriborsóhoz

A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Összesen 1640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csicseriborsóhoz

A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Összesen 316 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2248 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2248 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1640 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1738 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A csicseriborsóhoz

A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Elkészítés

A csicseriborsóhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Amennyiben száraz csicseriborsót használunk, előző nap beáztatjuk bő vízbe, és másnap 2 tenyerünk között sodorgatva ledörzsöljük a héjukat, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
  3. Ha konzervet vásároltunk, leöntjük a levét, átöblítjük vízzel, és alaposan lecsepegtetjük.
  4. Sütőtepsi aljára rendezzük egy rétegben, a fölösleges vizet papírtörlővel leitatjuk.
  5. A borsóra öntjük az olajat (csak néhány evőkanálnyi a borsó mennyiségétől függően!), a fűszereket és a sót, és jól összeforgatjuk úgy, hogy a fűszeres köntös mindenhol egyenletesen fedje a szemeket.
  6. Ha édes változatra fájna a fogunk, akkor mézben, agávé vagy juharszirupban forgatjuk meg a borsókat sütés előtt.
  7. 30-40 percig sütjük, vagy addig, ameddig szép aranybarnára pirulnak.
  8. Sütés közben minden 10 percben forgassuk át a szemeket, hogy minden oldaluk szép piros és ropogós legyen.
  9. Mielőtt nekiesnénk a ropogtatásnak, hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. Légmentesen záródó edénybenegy hétig eltartható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 583
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 128642
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

A csicseriborsó csodaborsó. Semleges ízének köszönhetően számtalan módon elkészíthető, emelett kiemelkedően magas folsav-, rost- és mangántartalommal büszkélkedhet. Vasban, rézben, cinkben és magnéziumban sem szűkölködik. Kiváló proteinforrás. Glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával küzdők számára kifejezetten ajánlott. És íme az egyik kedvenc "bundám" 2 személyes adaghoz. A csicseriborsót, miután leszárítottuk róla vizet, alaposan megforgatjuk 2 ek olajban és egy fél teáskanálnyi sóban, és így tesszük be sülni 40 percre. Közben egy mélyebb tálban összekeverünk 2 ek barna cukrot, 2 ek aprított friss rozmaringot, 1 ek olajat, fél teáskanál sót, és annyi csípős paprikát vagy cayenne-i borsot, amennyi még számunkra belefér az élvezhető csípősség kategóriájába. A sütőből kivett borsót még forrón a fűszeres keverékre öntjük, és jó alaposan összekeverjük. Hidegen tálaljuk.  Légmentesen fedve 1 hétig eláll. 

Hozzávalók

A csicseriborsóhoz

A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?