Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres rántott paradicsom és rántott patiszon recept

hozzászólások (8)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Magnézium

TOP Vitaminok

E Folát C D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
9.4 g

zsír

Összesen:
26 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
135 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
72 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
44 mg
Foszfor:
162 mg
Kálium:
446 mg
Nátrium:
130 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
25.7 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
194.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
28 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
73 µg
A vitamin (RAE):
101 µg
E vitamin:
9 mg
K vitamin:
11 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
37.5 g

zsír

Összesen:
103.9 g
Telített zsírsav:
16 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
44 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
35 g
Koleszterin:
540 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.4 g
Kalcium:
288 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
178 mg
Foszfor:
646 mg
Kálium:
1783 mg
Nátrium:
519 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
77 µg

szénhidrát

Összesen:
103 g
Összes cukor:
20 g
Élelmi rost :
13 g

víz

Összesen:
776.9 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
112 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
293 µg
A vitamin (RAE):
402 µg
E vitamin:
40 mg
K vitamin:
45 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.7 g

zsír

Összesen:
7.6 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
39 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
20 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
47 mg
Kálium:
132 mg
Nátrium:
37 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
7.5 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
56.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
8 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
21 µg
A vitamin (RAE):
29 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
3 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-12-06 11:05

Kata!Bocsi, hogy ilyen sokára írok, de annyi féle új recept kipróbálásával foglalatoskodtam, és ráadásul, a sajátjaimat is gyártottam, szóval most érek ide, hogy megköszönjem Neked, a patisszont rántva és a paradicsomot!!Isteni volt!!!Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-10 15:46

Mint jeleztem o8.o8-án kipróbálom a patizont tölteni. Sikerült!
Mégegyszer röviden a patiszont keresztbe félbe vágtam,sóztam, vegetáztam,borsoztam,tört
fokhagymával bekentem, és apróra vágott petrezselyemmel megszórtam.
Rizst megfőztem,só,bors,aprított petrezselyem,és a két fél patiszonra tettem.
Darált húsból pöröltet főztem a szokásos módon, és a rizsre terítettem.A tepsit v. a sütőedényt pici
olajjal bekentem, hogy a csillagtök ne tapadjon a tepsihez.alufóliával befedtem, és az alatt a sütőbe
tettem. Fél óra után kivettem és a tejfölt sóval ,borssal,petrezselyemmel összekevertem,és a
pörkölt tetejére kanalaztam.Még 15 pecig sütöttem.
Nem írtam még le, a patiszont megmostam, és nem vágtam le a héját. Így szépen megtartotta
a tök a formáját, és így helyeztem a tányérra. A héjából könnyen ki lehet enni.
Ha van kedved próbáld ki,hamar készen van könnyü étel. Jó étvágyat.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-08 02:09

Bölcskeiné Éva

Én holnap szeretnék kipróbálni patiszonból egy új , (vagy csak én nem ismertem eddig ) ételt.
Nagyon szeretem a zöldségeket, és kaptam egy csodás nagy patiszont. Keresztbe félbe vágtam,
a magot kanállal kivettem, és még a húsából is vettem ki, mert túl vastagnak találtam.
Holnap reggel sózom,borsozom, és kis fokhagymát megtörve szórok rá. Utána mint a rakott zöldségeket
főtt rizzsel terítem, és darált húsból pörköltet főzök jól füszerezve. a rizsre teszem, és sós, borsos,
tejföllel leöntöm. Sütőben sütöm.Most csinálom először, lehet még kóstolás után más is kerül bele.
Beszámolok róla, ha jól sikerül. Drukkoljatok, Köszi : Éva.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-07-31 16:54

bk!Köszi a segítséget, így már meg merem próbálni, bejött ugyanis a sok paradicsom, nem mindet akarom elrakni, sokat szeretnénk frissen megenni, hisz azért van,elsősorban.Köszi!!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-07-31 11:06

Kata!Már rántottam tököt, cukkinit, padlizsánt, patisszont,,de paradicsomot nem.Hogy csinálod, hogy nem csúszik le róla a bundája???Mert ez a gondom a párizsival is, volt aki azt ajánlotta, vágjam vastagabbra a párizsit, volt aki azt mondta, dupla bundába panírozzam,de nekem eléggé csúnyácska dolog jött ki belőle.Finomnak finom volt, de vendég elé nem tettem volna.Hogy csináltad?Éva-Anyóca

bk
Kataa / bk Sat, 2010-07-31 11:15

Szia Éva! Én csak attól féltem, hogy össze fog esni a paradicsom, de ez sem következett be. Vágd 1 cm-esre a karikákat és panírozd szokás szerint: liszt, tojás, zsemlemorzsa. A héjánál a liszt nem mindig fogta be, de a tojás után a zsemlemorzsa már igen. Esetleg meg lehet próbálni úgy, hogy levágod a szeletekről körbe a héjat. Remélem sikerülni fog! :)

370
patisszon 1 közepes db
paradicsom 3 db
finomliszt 4 evőkanál
tojás 3 db
zsemlemorzsa 4 ek
szezámmag 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl