r
Nosalty Logó

Fűszeres-magos grissini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Fűszeres-magos grissini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Magok

Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Magok

Összesen 1668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Magok

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4478.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    2384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 1668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Tészta

Magok

Elkészítés

Tészta

  1. Dagasztógép táljába halmozzuk az összes hozzávalót, és fényes, rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

Magok

  1. A dagasztás vége felé a magokat is hozzáadjuk a tésztához.
  2. A tésztát szobahőmérsékleten kelesztjük 30-40 percig, majd vékonyra nyújtjuk, hosszú, keskeny csíkokra vágjuk, és kézzel kerekre sodorjuk (minél hosszabbra sikerül, annál izgalmasabb - az enyém 40 cm-es volt).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kissé távolabb, mert sülés közben megdagadnak.
  4. 240 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 5-6 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40 x 2
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18371
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres-magos grissini
Évi néni 1830 recept

Egyébként kenyeret sütöttem, de jött a SUPER BOWL, és a meccsnézéshez dobtam össze ezt a fűszeres finomságot néhány mártogatóssal. Sajna már a meccs kezdete előtt el is fogyott. Avval vigasztaltam magam, hogy úgysem egészséges éjszaka enni. Néhány nap múlva reprodukálnom kellett a népszerűségére való tekintettel.

Hozzávalók

Tészta

Magok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!