r
Nosalty Logó

Fűszeres karfiolos csirkecomb spagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Fűszeres karfiolos csirkecomb spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1457 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 7282 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 1457 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    351.9 g

Zsír

  • Összesen
    444.3 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8774.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    609 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    722 mg
  • Foszfor
    3998 mg
  • Nátrium
    2045 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    4655.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2710 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    1595 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1614 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5003 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6597 micro
Összesen 7282 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tepsis húshoz

  1. A combokat mossuk, és leszárítjuk. Egy tálba beletesszük a fűszereket, olajat, az áttört fokhagymát és felkockázott vöröshagymát is, elkeverjük, ebbe a húsokat beleforgatjuk, állni hagyjuk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük.
  3. A fűszeres combokat tepsibe tesszük, egyenletesen elosztjuk benne, ezek tetejére tesszük a karfiol rózsákat, amiket kevés sóval, köménymaggal és szerecsendióval megszórunk.
  4. Alufóliával jó szorosan lefedjük, sütőbe tesszük, és ott kb. 50 percig pároljuk. (a fólia alatt keletkezett gőz is segít a főzésben, a hús és a karfiol puhulásában)
  5. Egy kis tálban simára keverjük a fűszerkeverékalapot a tejszínnel, majd állni hagyjuk.
  6. Ha a hús és a karfiol kész, kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, a tejszínes alapba öntünk 2 dl tejet, elkeverjük, és ezzel a tejszínes fűszeres alappal leöntjük a húsos karfiolt, visszatesszük a sütőbe még kb. 15-20 percre, a sütőt kikapcsoljuk, a húst melegen tartjuk.
  7. A spagettit sós, kicsit olajos vízben, az előírtaknak megfelelően kifőzzük, lecsurgatjuk, jénaiba téve melegen tartjuk.
  8. A szószos csirkés karfiolt a spagettivel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11836
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

A köretet természetesen változtathatjuk, ki mit szeret, lehet : rizs,  burgonyapüré, tésztaféle - a család ízlése szerint. A tepsiben a hús ízletes, puha és szaftos lesz a sütés alatt, és a karfiol is megpuhul, a közepes és kis nagyságú rózsák egyaránt, ha a fólia tökéletesen le van zárva. Karfiol helyett főzhetjük: brokkolival, kelbimbóval is.:-)) Ki milyen zöldséget szeret. Finom bort, ásványvizet ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres karfiolos csirkecomb spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Karácsonyi szünet: ezen a napon sütiket sütöttünk, de úgy gondoltam, ez az ebéd bőven elfér időben , hogy elkészüljenek mellette a sütik. :-) Finom ebédet szerettem volna készíteni. Minden hozzávalót szeretünk, a köret az egy gyors ötlet volt, a szaftos csirkés karfiolhoz sikeresen finom, de lehet más tésztával is tálalni, pld. rövidcső, kagyló... Természetesen lehet rizzsel tálalni vagy burgonyapürével . Néha nehéz a hozzávalókból kitalálni, mit is enne a család. Van, hogy a megszokott ötlet  nem jó aznap, valamivel érdekessé kell tenni az ételt. Ilyenkor bemutatkoznak a finom ízeket, más ízeket adó:  fűszerek is . :-)

Hozzávalók

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek