r
Nosalty Logó

Fűszeres birsalmasajt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Fűszeres birsalmasajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 0% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1030 kcal
  • 0% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 0% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 86 kcal
  • 0% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1030 kcal
  • 0% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmákat alaposan folyó víz alatt átmossuk, felnegyedeljük, magházukat kivágjuk, majd még kisebb darabokra vágjuk, hogy hamarabb megfőjön.
  2. Rácsavarjuk egy citrom és egy narancs levét (de akár a héjukat is belereszelhetjük, úgyis mindjárt itt a karácsony).
  3. Az almát a narancs- és citromlével feltesszük forralni. Hozzáadjuk a gyümölcscukrot és a fűszereket, és addig főzzük, míg az alma megpuhul. Akkor botmixerrel összetörjük,
  4. Hideg vízzel kiöblített tálkába töltjük. A feltöltés előtt tehetünk a tál aljába diót, mandulát, aszalt gyümölcs darabokat is, hogy színesebb, még ízletesebb legyen a csemegénk.
  5. Ha kihűlt, hagyjuk az edényben 2-3 napig állni, szikkadni, ezután már kivehetjük, és hűvös helyen tovább száríthatjuk. Lyukacsos dobozban hosszabb ideig is eltartható, hűvös helyen.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5212
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 12.

Receptkategóriák

Fűszeres birsalmasajt
Évi néni 1830 recept

Második nekifutásom, mert az első híg lett, lekvárként végezte. Nem hiába, ehhez is kell a tapasztalat. Ez is még szikkasztásra vár, de jó úton haladok vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!