r
Nosalty Logó

Fűszeres bárányragu gránátalmával és mogyoróval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Fűszeres bárányragu gránátalmával és mogyoróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A raguhoz

A citromos kuszkuszhoz

Összesen 839 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A raguhoz

A citromos kuszkuszhoz

Összesen 3355 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A raguhoz

A citromos kuszkuszhoz

Összesen 184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 839 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4528.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    2308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3355 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A citromos kuszkuszhoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy serpenyőben felhevítünk két evőkanál vajat és egy evőkanál olívaolajat. A kockára vágott bárányhúst 3-4 adagban alaposan megpirítjuk benne, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  2. Az apró kockára vágott hagymát a visszamaradt zsiradékba tesszük, és hozzáadjuk a maradék vajat és olívaolajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és tovább pirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
  3. Hőálló tálba tesszük a húst és a fűszeres hagymát, belereszeljük a fokhagymát, majd megszórjuk a liszttel, és jól összerázzuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre.
  4. Ezalatt száraz serpenyőben megpirítjuk a durvára tört mogyorót
  5. Kivesszük a sütőből a húst, és hozzákeverjük a megpirított mogyorót. Felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, és 150 fokos sütőben két óráig sütjük.
  6. Ha a ragu elkészült, akkor hozzákeverjük a gránátalmamagokat, majd citromos kuszkusszal tálaljuk.

A citromos kuszkuszhoz

  1. Az előfőzött kuszkuszt elkeverjük az olívaolajjal és a citrom reszelt héjával. Felöntjük a vízzel vagy az alaplével, majd lefedve öt percig pihentetjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2588
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Arab ihletésű bárányragu, amely a TV Paprika Magazin április számában jelent meg.

Hozzávalók

A raguhoz

A citromos kuszkuszhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek