r
Nosalty Logó

Füstölt lapockás-sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tunder70
Füstölt lapockás-sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 359 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2155 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 359 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7677.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    4335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    417 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2155 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őzgerinc formánkat béleljük ki egyesével a lapocka szeletekkel úgy, hogy a végük túllógjon a forma peremén.
  2. Egy mélyebb edényben keverjük össze a lisztet, tejfölt, tojást és a reszelt sajtot.
  3. A csirkemelleket vágjuk apró (kb. 1,5-2 centis) kockákra, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel, petrezselyem zölddel fűszerezzük.
  4. A felaprított húst keverjük össze a sajtos masszával, és öntsük bele a lapockával bélelt formába.
  5. A lapocka szeletek végeit hajtsuk rá a húsos masszára úgy, hogy végig befedje azt.
  6. Végül a formát fedjük le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük tovább még 10-15 percet.
  7. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 10×20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3776
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tunder70 15 recept

Ezt a receptet nemrég találtam. Ma próbáltam ki, és nagyon finom lett. Gondoltam, megosztom veletek. Eredetileg bacon szalonnával készülne, de nem kaptam, csak füstölt lapockát. Nagyon jó helyettesítés lett, mert a füstölt hús kellemes ízt adott neki.  Tudod-e? A lapocka a sertésláb felső része, mely zsírosabb, mint a comb. Megsüthetjük egyben, kockázhatjuk is pörköltnek, de darált húsként, fasírtként is főszerepet játszhat a főzés során. Kötözve és füstölve, kötözött parasztsonkaként ismerjük. (forrás: otletkonyha.hu)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek