r
Nosalty Logó

Fügés őszisaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fügés őszisaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A salátához

Az öntethez, A változat

Az öntethez, B változat

Összesen 1264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A salátához

Az öntethez, A változat

Az öntethez, B változat

Összesen 2525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A salátához

Az öntethez, A változat

Az öntethez, B változat

Összesen 157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2345.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1426 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2796 micro
Összesen 1264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4690.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    2069 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2852 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5592 micro
Összesen 2525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez, A változat

Az öntethez, B változat

Elkészítés

A salátához

  1. Két tálra rárendezzük a salátaleveleket fele-fele arányban.
  2. Szétosztjuk rajtuk igazságosan a gyümölcsöket.
  3. Rájuk tépkedjük a sonkát, majd a sajtot is.
  4. Elkészítjük kedvünk szerint valamelyik öntetet: egy tálkában a hozzávalóit összedolgozzuk.
  5. Az elrendezett salátákra adagolunk az öntetből.
  6. Meghintjük pirított fenyőmaggal a tetejüket.
  7. Fokhagymával megdörzsölt pirítóskenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13730
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 03.

Ajánló

A kétféle öntetet azért írtuk le, mert az embernek nincs mindig kedve pepecselni, s az egyszerű olívaolaj-balzsamecet párosítás is remek eredményt ad, de ha fokozni akarjuk az ízélményt, ha ugyanezt lehet még fokozni, akkor a másik öntetet, amit Jamie Olivertől vettünk át, is sikerrel lehet alkalmazni. A fokhagymás pirítós kellemes kiegészítője a salátának.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ősz beálltával mindenféle gyönyörű gyümölcs kerül az ember kezeügyébe. Ezekkel mindenképen kezdeni kell valamit, valami fantasztikusat. Ezt a salátát dobtuk össze egyik este Mr Smith-tel, s olyan "csúcs" lett az eredmény, hogy ezt meg kellett osztanunk Veletek is. Az ember minden falatnál újabb, és újabb izgalmakra lel eszegetése közben. Ezek a hozzávalók nagyon szeretik egymást! Érdemes kipróbálni! pH besorolás: kb. semleges

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez, A változat

Az öntethez, B változat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!