r
Nosalty Logó

Frikasse avgolemono mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Osee
Frikasse avgolemono mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

Összesen 1671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

Összesen 6686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    443 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4601 micro
Összesen 1671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    313.4 g

Zsír

  • Összesen
    560.6 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    279 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13412.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    2046 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    780 mg
  • Foszfor
    3685 mg
  • Nátrium
    6407 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2786 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4400 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    1773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1950 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28732 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18405 micro
Összesen 6686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

Elkészítés

A bárányhoz

  1. Bárányhoz:
  2. A bárányhúst felvágjuk nagyobb kockára.
  3. Annyi vízzel, hogy ellepje, kicsit megpároljuk a babérral.
  4. Olíván megpirítjuk az újhagymát, majd rátesszük a húst, és barnára pirítjuk.
  5. Felengedjük hideg vízzel, és beletesszük a kis kockára vágott angol zellert. Félkészre főzzük.
  6. Beletesszük az apróra vágott kaprot és a darabokra tépett római salátát. Tovább pároljuk.
  7. Majd ráöntjük a 3-4 dl tejszínt, és cserépedénybe átrakjuk. Menet közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. Citromos mártás:
  9. Egy kis tálban felverjük a tojásfehérjét egy ek hideg vízzel.
  10. A sárgáját kikeverjük a citromok levével.
  11. Óvatosan összekeverjük a két tojást
  12. A majdnem kész bárányra öntjük, kissé megrázogatva a cserépedényt, hogy mindenhova jusson. Készre sütjük
  13. Díszítéshez használjunk római salátalevelet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2338
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Ajánló

Ünnepi görög étel. Karácsonykor nagyon sok görög otthonban készítik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet még bárányon kívül lazaccal is készíteni, ilyenkor a főzési idő rövidül. Tepsis sült burgonyával vagy olívával meghintett pitával tálaljuk.

Hozzávalók

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?