r
Nosalty Logó

Frida Kahlo narancsos keksze

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Frida Kahlo narancsos keksze
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 3848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a narancsok reszelt héját, az egyik narancs levét, a tojássárgáját, és kikeverjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd összedolgozzuk.
  3. Diónyinál picivel nagyobb darabokat szakítunk a tésztából, gombócot formázunk belőle, majd ellapogatjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag legyen.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig. Utána mérsékeljük a hőt 180 fokra, és újabb 5-8 percig sütjük. Akkor jó, amikor még nem keményedett meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 452
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 29277
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 15.

Ajánló

Én az egyik meghámozott, de fel nem használt narancs levéből és 5 dkg cukorból 10 perc alatt főztem egy gyors cukorszirupot, és picit csöpögtettem rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept állítólag Frida Kahlo anyukájáé volt... hogy igaz vagy nem, azt nem tudom, mindenesetre nagyon gyors, omlós és finom. Én a maradék narancsból főztem egy cukorszirupot, és azzal kicsit meglocsoltam - nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?