r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Frankfurti leves Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5320.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    3338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    971 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4282 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2794 micro
Összesen 1397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon kevés sóval megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockára vágott burgonyát, és kevergetve tovább pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, átforgatjuk, megszórjuk a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, felöntjük vízzel és lassan forraljuk.
  3. Belerakjuk a csíkokra vágott káposztát, a leveskockát, és puhára főzzük.
  4. Közben kevés liszttel az olajon világos rántást készítünk, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és rövid időre hűlni hagyjuk.
  5. Majd simára keverjük a tejföllel, és egy kevés levessel, ezzel sűrítjük a levest, és jól kiforraljuk.
  6. Közben a karikára vágott virslit kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, majd a leveshez adjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 47489
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti leves Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ízletes, finom leves, egy palacsinta vagy vargabéles mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek