r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Juhász István konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Frankfurti leves Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    2864 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21250.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1906 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    17185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1477.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    808 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3195 micro
Összesen 2998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk a zöldségeket (burgonyát célszerű a főzés vége felé, hogy ne barnuljon meg), kelkáposztát laskára vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
  2. A zsiradékból 2-3 evőkanálnyit egy nagyobb fazékban felhevítünk, és rádobjuk a vöröshagymakockákat, melyet üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kelkáposztametélteket és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk és fűszerezzük, felöntjük 2-3 dl csontlével, és lassú tűzön, fedő alatt a kelkáposztát félig megfőzzük, majd felöntjük a maradék csontlével, és amikor majdnem készre főtt, beletesszük az 1x1 cm-es kockákra vágott burgonyát is, és pár perc alatt puhára főzzük.
  3. Közben elkészítjük a rántást: pici zsiradékot felhevítünk, beleszitáljuk a lisztet, és folyamatos keverés közben zsemleszínűre pirítjuk. Utána a levesből néhány evőkanálnyi lével simára keverjük, és beleöntjük a levesbe, majd felforraljuk.
  4. A leves főzése közben pici zsiradékon a virslikarikákat gyorsan megpirítjuk. Ha a levesbe már belekerült a rántás, akkor a virslikarikákat beledobjuk, és lassan forraljuk (esetleg még ízesítünk rajta, ha szükséges).
  5. A készre főtt levesbe a tejfölt hőkiegyenlítés után belekeverjük (a tejfölt pici forró lével összekeverjük), és még egy párat rottyantunk rajta.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1797
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 19.

Ajánló

Forrón tálalom igény szerint frissen őrölt borssal, esetleg apróra vágott petrezselyemmel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti leves Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Kora nyáron nagyon szeretjük a friss, új zöldségekből főzött ételeket. Ilyen a frankfurti leves is, melynek a klasszikus receptjét még újburgonyával egészítettem ki. Mivel ez is egy gazdag leves, így utána már nem kívánatos a nehéz második fogás, így tökéletesen illik például egy gyorsan elkészíthető palacsinta vagy egy túrós palacsinta, esetleg egy egyszerű piskótatekercs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek