r
Nosalty Logó

Franciás csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Franciás csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 363 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1451 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3133 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 363 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5109.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1549 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    4974 micro
  • β-karotin
    12530 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2214 micro
Összesen 1451 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat karikára vágjuk, a zellert és a hagymát nagyjából ugyanakkora kockákra, a húst is kockázzuk.
  2. A répákat, zellert, kelbimbót, hagymát, paprikát a hússal és a borssal együtt lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi.
  3. Hozzáadjuk a leveskockát és felforraljuk, majd lassú tűzön nem túl puhára főzzük.
  4. A liszttel kevert tejföllel behabarjuk, mustárral ízesítjük, összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 32126
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 11.

Ajánló

Kifőtt tésztával könnyű és gyors vacsoraétel. Nyáron mustár helyett citrommal savanyítom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Franciás csirkeragu
Harmathy Ildikó 313 recept

Eredetileg a levesben főtt csirkehús további feldolgozására készült a recept: a levesben főtt húsról lefejtjük a bőrt és kicsontozzuk, apróra vágva a zöldségekkel összefőzzük, stb. Nyers csirkehúsból (akár csak mellfiléből) indulva is remek a végeredmény! (Ezúttal kicsontoztam két mellet és két combot, a csontokból, bőrből pedig Beethovennek, a kutyánknak készült leves.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek