r
Nosalty Logó

Francia zöldséges pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Országh Kitti
Francia zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Összesen 816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Összesen 3262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Összesen 177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6958.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    4491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5422 micro
  • β-crypt
    952 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3820 micro
Összesen 3262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Elkészítés

A tésztához

  1. Először az omlós tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, a vajat előzetesen szobahőmérsékleten puhítjuk. Lisztet átszitáljuk, kevés sajttal kis pikantériát adunk a tésztának, majd hűtőbe tesszük pihenni legalább egy órára.
  2. Ezalatt elkészítjük a hagymás feltétet: apróra vágjuk a vöröshagymát, és a fűszerekkel (borsot kivéve) és nagyon alacsony hőmérsékleten főzzük legalább negyven percen keresztül lefedve. Kicsit oda fog kapni, de semmi ok a pánikra, sőt, ne hagyjunk az edény alján a megbarnult hagymadarabkákat. Ezalatt jó 15 percig elősütjük a tésztát a sütőben.
  3. Ha a hagyma már szép színt kapott, akkor lehúzzuk a tűzről, és meglocsoljuk a balzsamecettel, meghintjük borssal, és beledobáljuk az apróra kockázott paprikát. Visszatesszük a tűzre, és pár percig pirítjuk.
  4. Mehet a félig sült tésztára a hagymás keverék, rá a felaprított kapri- és olívabogyó, valamint a kéksajt,amit egyszerűen csak morzsoljunk rá a pite tetejére. Kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk a pite tetejét, és 160 fokon jó 20 perc alatt süssük készre.
  5. Meg kell várni, amíg a pite teljesen kihűl! Egyrészt ekkor már tényleg szeletelhető, másrészt az íze langyosan bontakozik ki igazán. Friss saláta is tálalható mellé.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 430
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 29068
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Ezen a héten a VegaSaltyban egy nagyon finom, egyszerűsített francia pitét mutatunk, amit akár a franciák pizzájának is nevezhetnénk. Az eredetit sokkal lassabban, többféle hőmérsékleten sütik, nagyon aprólékos munka, a kész pite pedig tényleg eszméletlenül gazdag ízű, nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Címlapról ajánljuk

További cikkek