r
Nosalty Logó

Francia vékony bagett Gabystól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Francia vékony bagett Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Bagetthez

Lekenéshez

Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Bagetthez

Lekenéshez

Összesen 1580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Bagetthez

Lekenéshez

Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Bagetthez

Lekenéshez

Elkészítés

Bagetthez

  1. A fenti sorrendben a bagett alapanyagait bepakoljuk a kenyérsütőgépbe (cukrot, sót a sarkokba, élesztőt középre, a víz langyos legyen), és kelesztő-dagasztó programra állítjuk.
  2. A program letelte utánegy vékonyan kiolajozott tálba tegyük át a tésztát, forgassuk meg, hogy az olaj mindenhol befedje, takarjuk le, és minimum 30 percig meleg helyen hagyjuk pihenni.
  3. A kelesztési idő letelte után csak atenyerünket lisztezzük be, ésalaposan nyomjuk ki a tésztából a buborékokat.
  4. Lisztezett deszkára borítsuk ki, téglalap alakúra nyújtsuk ki (kb. 2-3 mm vékonyra).
  5. 4 egyenlő részre vágjuk el, igazítsuk el a darabokat téglalap formájúra.
  6. A hosszabb részénél kezdjük el szorosan feltekerni, hogy a légbuborékokat kinyomjuk belőle. Kicsit nyújtsunk még rajta. Ne engedjük a tésztát összeugrani, tekerés közben húzzuk, kb. 2-3 cm átmérőjű, vékony hengereket kell kapjunk.
  7. Vékonyan kiolajozott tepsibe vagy bagettsütőbe tegyük, a csavarás alja legyen alul, éles késsel 2-3 cm-ként ferdén vagdossuk be. Takarjuk le, és ismét 30 percig pihentessük.
  8. Melegítsük elő a sütőt.
  9. A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel keverjük el, a pihentetés után a bagetteket kenjük le.
  10. Várjunk még kb. 5 percet, majd süssük aranysárgára.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 21627
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjemmel együtt Párizsban imádtuk a francia vékony, hosszú bagetteket. Sokáig keresgéltem a francia bagettnek megfelelő receptet. Kipróbáltam néhányat, nem voltak rosszak, de egy se volt az, amire azt mondom: na igen, ez az!! De aztán ráakadtam erre: http://allrecipes.com/Recipe/French-Baguettes/  és végre elégedett voltam. A víz az én (vagy a mi) lisztünkhöz kevés volt, de amikor már gyorsabban kevert a gép, pici langyos vizet adtam hozzá, és tökéletes lett. Az oldalon található videó sokat segített, hogy milyen állagú (kicsit lágy, de nem ragadós) tésztát kell kapjak. A recept két vastagabb bagettre szól, én ezt 4 felé osztottam, és így lett belőle 4 vékony 30-35 cm hosszú, kb. 5 cm átmérőjű péksüti. A sütési idő a receptben 20-25 perc, az én hagyományos gázsütőmben, bagettformában sütve 30-35 perc volt.

Hozzávalók

Bagetthez

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?