r
Nosalty Logó

Francia mákos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia mákos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A mákos piskótához

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 1107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A mákos piskótához

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 11085 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A mákos piskótához

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    191.1 g

Zsír

  • Összesen
    585.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    1972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13768.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    5358 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1258 mg
  • Foszfor
    4735 mg
  • Nátrium
    1940 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1301.3 g
  • Cukor
    712 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    1690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4035 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2654 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2449 micro
Összesen 11085 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A mákos piskótához

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A mákos piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a kristálycukorral, és kanalanként hozzákeverünk 6 evőkanál vizet. Az átszitált lisztet összekeverjük a mákkal és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A sárgájába váltakozva belekeverjük a lisztes keveréket és (óvatosan) a fehérjehabot. Közepes méretű kikent, lisztezett (vagy sütőpapíros) tepsibe egyengetjük a masszát, majd előmelegített sütőben Kb. 40 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  2. A lapokhoz a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd belekeverjük a porcukrot, a szódabikarbónát, s tésztává gyúrjuk a tojássárgájával, a mézzel és a tejföllel. A cipót két részre vágjuk, és akkora lapokat nyújtunk, mint amekkora a mákos piskóta (én a fenti tepsi hátulján sütöttem, amit előtte liszteztem). Egyenként kb. 6-7 perc alatt készre sütjük a lapokat. A tepsi hátáról egy hosszú pengéjű késsel leválasztjuk a lapokat, még melegen, és lecsusszantjuk róla. Később kemény lesz a tészta, és törni fog! Ugyanúgy kell vele bánni, mint pl. a mézes krémes lapjaival.
  3. A krémhez előbb a pudingot készítjük el. A pudingporhoz hozzákeverjük a kristálycukrot, majd apránként a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Sűrűre főzzük, majd lehűtjük. Aztán habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat. Ha kihűlt a puding, akkor a margarinos krémet hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük.
  4. A sütemény összeállítása következik. Az egyik lapot megkenjük a krém 1/3-val, rátesszük a mákos piskótát, majd ismét 1/3 krém következik. Ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejére simítjuk a maradék krémet.
  5. Fél napig hagyjuk állni, hogy a mézes lapok megpuhuljanak.
  6. A tetejét díszíthetjük egyszerűen kakaóporral megszórva, vagy a durvára tört diót a cukorral és a margarinnal barnára pirítjuk, és a krém tetejére rakosgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 560
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 80406
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor ezzel a sütivel találkoztam a Csábító házi sütemények egyik kötetében, arra voltam rettentően kíváncsi, hogy milyen lehet a piskóta őröletlen mákkal! Mondhatom, hogy nagyon finom, na persze, csak mák imádóknak!

Hozzávalók

A mákos piskótához

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek