r
Nosalty Logó

Francia krémes elronthatatlanul

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Xibig
Francia krémes elronthatatlanul
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

Összesen 944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

Összesen 5665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

Összesen 211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    326.7 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.1 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1968 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1908 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 5665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

Elkészítés

Leveles tészta

  1. A kiengedett leveles tésztát 2 egyforma darabra vágjuk, s tepsi nagyságúra nyújtjuk ki. Ebbe a tepsibe állítjuk össze a süteményt. Az enyém 40X23 cm. Nem ebben sütöm, mert a leveles tészta sütésnél egy kicsit összehúzódik, ezért ráhagyok kb 2-2 cm-t, s inkább levágok belőle.
  2. Megszurkáljuk a tetejét, s sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokos sütőben laponként megsütjük.
  3. Hagyjuk kihűlni.
  4. Az egyik lapot óvatosan négyzetekre vagdossuk. A fenti nagyságú lapból én 5X3 darabot szoktam készíteni.

Krém

  1. A pudingport a cukorral és néhány evőkanál vízzel csomómentesre keverjük. A többi vizet egy nagyobb fazékban felforraljuk.
  2. Közben a tojásfehérjét félig felverjük, beletesszük a habfixálót. (Aki édesen szeretné a krémet, még ebbe is tehet 9 csapott evőkanál cukrot.)
  3. A felforralt vizet levesszük a lángról, és kézi habverővel óvatosan belekeverjük a csomómentesre kevert, cukros pudingport. Azonnal besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Lassan, óvatosan, nehogy a hab összetörjön. Ekkor 2-3 percre visszatesszük a tűzre, s óvatosan keverjük habverővel.
  4. Még melegen a tepsibe előkészített, megsütött lapra öntjük. Egyenletesen elkenjük.

Hab

  1. A tejszínhabot félig felverjük, s a habfixálót ekkor adjuk hozzá. A kihűlt krém tetejére simítjuk. (Aki édesebben szereti, ebbe is tehet porcukrot ízlés szerint.)

Fondantmáz

  1. Az instant kávét, porcukrot és margarint lassú tűzön felolvasztjuk, hogy a cukor ne ropogjon benne.
  2. A négyzetekre vágott lapocskákra rákenjük a fondant, s a tejszínhab tetejére illesztjük.
  3. Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, s a felső lapok mentén szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x23x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22247
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Desszertnek kiváló, télen-nyáron.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főiskolás éveim alatt, a téli vizsgaidőszakban anyukám mindig francia krémest hozott nekem. Azóta is imádom, s mindig azt az ízt kerestem. Ez a sütemény visszahozza a régi emlékeket. Az utóbbi 2 alkalommal már az utolsó, hiányzó láncszemre is sikerült rájönni, hogy ne legyen hibája. Nehéznek tűnik, de csak pontosan kell készíteni, s akkor garantált a siker!

Hozzávalók

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek