r
Nosalty Logó

Francia fánk Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Francia fánk Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3448 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 346 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3154.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3448 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral, a vajjal addig melegítjük, míg a vaj el nem olvad. Utána hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk bele az élesztőt, várjunk kb. 15 percig, hogy az élesztő felfusson.
  2. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük bele a sót, öntsük hozzá az élesztős tejet, a rumot, és kezdjük el dagasztani. Mikor kicsit összeáll, adjuk hozzá a tojást is, és dagasszuk tovább. Addig dagasszuk intenzíven, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.
  3. A kész tésztát tegyük bele egy kiolajozott edénybe, a tetejét olajos ecsettel kenjük le, tegyünk rá frissentartó fóliát, és meleg helyen kelesszük kb. 1 óra alatt a duplájára. Ha megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, és nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságú, téglalap alakra. Éles késsel kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk fel a tésztát, takarjuk le egy konyharuhával, és még kb. fél óráig hagyjuk kelni.
  4. Egy mélyebb lábasba öntsünk olajat (kb. 5 cm vastagon), forrósítsuk fel. A tésztapárnácskákat tegyük bele az olajba, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára kb. 1-1,5 perc alatt. (Egyszerre csak 4-5 darabot süssünk, hogy a fánkok ne ragadjanak össze sütés közben.)
  5. A kész fánkokat szedjük papírtörlőre. Tálalás előtt alaposan szórjuk meg porcukorral, és baracklekvárt kínálva hozzá szervírozzuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2692
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a fánk hasonló, mint a mi szalagos fánkunk, de kívül ropogósabb, belül lazább szerkezetű... olyan érzés, mintha az ember egy kis könnyű tésztapuffancsot enne... nekem ebből a mennyiségből 30 db szögletes fánkom lett...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek