r
Nosalty Logó

Francia banán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Francia banán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1380 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5514 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 394 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 1380 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    412.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    191 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5293.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1701 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1052 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1447 micro
Összesen 5514 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 394 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóit (dió, morzsa, sütőpor és szódabikarbóna) összekeverjük.
  2. Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral.
  3. A cukros tojást a diós keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük a tésztát.
  4. A tepsit jól kivajazzuk, finoman kilisztezzük, majd a tésztát kanalanként a tepsibe tesszük, szétosztjuk és vizes kézzel elsimítjuk a masszát (kanalanként szétosztva egyszerűbb elsimítani, mint középről, egy kupacról, úgy hogy mindenhová jusson).
  5. A sütőt előmelegítjük, és készre sütjük. (Onnan tudjuk, hogy megsült, hogy pirosas lesz a teteje, a széle, és nagyon finom cukros dióillat lengi be a konyhát. Könnyű kiszárítani a tésztát, így figyeljünk rá!)
  6. A megsült tésztát a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A krémhez kimérjük a tejet, hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliás pudingporral simára keverjük, megfőzzük (mielőtt kész lenne, a krém összeugrik, kicsit rántottás lesz, de ijedelemre semmi ok - a tűzről lehúzva simára keverhető).
  8. A krémet kihűtjük, majd a margarint a cukorral kikeverjük. A cukros vajhoz kanalanként adjuk a pudingos masszát.
  9. A kihűlt tésztát tetszőlegesen felvágjuk, óvatosan széles pengéjű késsel kiemeljük a tepsiből, és tálcára tesszük.
  10. A kész krémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és a tésztára nyomjuk. (Az eredeti recept szerint a sütiszeleteket teljesen bevonjuk csokival. Nekem így már nagyon tömény, ezért csak megcsorgatni szoktam.)
  11. A kész sütit jól behűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x37
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 19085
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Ajánló

Sok dió kell bele, így nálunk ünnepi(bb) süti. Nem nehéz elkészíteni, csak leírni tartott sokáig :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a tesómtól való, ő a sógornőjétől (Csorvás) kapta. Némiképp változtattunk rajta, de aki nagyon édesszájú, az készítheti az eredeti arányokkal, zárójelben megadtam. Ne kérdezzétek, miért az a neve, ami! Nem tudom. A sütit viszont imádom, és nem mellékes szempont, hogy lisztérzékenyként is ehetem továbbra is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek