r
Nosalty Logó

Francia bagett házilag

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Francia bagett házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
260 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3954.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    3124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverőgépbe vagy konyhai robot edényébe öntsük bele a vizet, majd a többi alapanyaggal összekevert lisztet. Ha gondoljuk, a lisztet át is lehet szitálni, úgy levegősebb lesz. Dagasszuk a tésztát negyedórán keresztül, majd formázzunk cipót, és kelesszük 1 órán keresztül szobahőmérsékleten.
  2. Az egy óra leteltével tenyerünkkel kissé nyújtsuk el a tésztát, négy oldalát hajtsuk befelé, újból formázzunk cipót belőle, majd tegyük fóliával letakart műanyag edénybe a hűtőbe 14-20 órára pihenni.
  3. A pihenő idő elteltével tegyük a tésztát lisztezett deszkára, tetejét kissé szórjuk meg liszttel, és osszuk három egyenlő részre. Tenyerünkkel kissé lapítsuk el a tésztát, majd a velünk szemben lévő vízszintes felső szélét hajtsuk magunk felé a tészta közepéig, illetve az alsó szélét szintén középre. Kissé sodorjuk meg. Ugyanígy járjunk el az összes tésztával, majd pihentessük szobahőmérsékleten egy óra hosszát. A tésztákat takarjuk le nedves konyharuhával.
  4. Formázzuk meg a bagetteket: tenyerünkkel kissé lapítsuk el, majd felső szélét hajtsuk be a közepéig, és jól nyomkodjuk le a szélét, mintha borítékot zárnánk, majd hajtsuk az alsó szélére a tésztát, megint csak lezárva a szélét. Lisztezett deszkán tenyerünkkel sodorjuk meg a sütőlemez hosszának megfelelően. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektessük a bagetteket, majd 1 óra pihenő következik, újból takarjuk le nedves konyharuhával.
  5. Sütés előtt a bagettek tetejére szitáljunk kevés lisztet, majd pengével vagdossuk be. A sütést megelőzően tegyünk egy kisebb, üres sütőlemezt a sütő alsó részére. Erre azért lesz szükség, mert a gőzt jégkockákkal fogjuk előidézni, amit erre a lemezre dobunk majd rá, amikor a bagettek bekerülnek a sütőbe.
  6. A sütőt melegítsük elő 260 fokra, tegyük be a bagetteket, dobjuk be a jégkockákat, és azonnal zárjuk a sütőajtót. Kb. 15 perc alatt süssük készre. Ha megsültek a kenyerek, tegyük őket rácsra, hogy ne vizesedjenek át.
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 67014
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Ajánló

Érdekesebbé tehetjük kenyerünket, ha az utolsó formázáskor különböző magokba megforgatjuk (szezámmag, lenmag, mák, stb), és úgy sütjük. Fogyasztás előtt várjuk meg, amíg a kenyér teljesen kihűl.

Receptkategóriák

Francia bagett házilag
Kornél 167 recept

Mindenki szereti a jó kenyeret, de egyre kevesebb helyen kapni jót. Ami meg ténylegesen jó pékség, az aranyárban méri a jó kenyeret. Ez a recept segíteni fog azoknak, akik szeretik a friss, jó minőségű kenyeret, és persze van türelmük kivárni a 20 órás pihentetési időt... :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?