Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzött sajtos tallérok recept

hozzászólások (28)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Kalcium
Foszfor

TOP Vitaminok

B12 A D Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
20.3 g

zsír

Összesen:
32.1 g
Telített zsírsav:
18 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
224 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.7 g
Kalcium:
334 mg
Nátrium:
958 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
24 mg
Foszfor:
266 mg
Kálium:
160 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
33 µg

szénhidrát

Összesen:
41 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
54.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
38 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
313 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
81.2 g

zsír

Összesen:
128.6 g
Telített zsírsav:
75 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
36 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
897 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7 g
Kalcium:
1335 mg
Nátrium:
3833 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
99 mg
Foszfor:
1062 mg
Kálium:
638 mg
Cink:
7 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
136 µg

szénhidrát

Összesen:
164 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
217 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
149 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
1252 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
5 µg
K vitamin:
11 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
10.1 g

zsír

Összesen:
16 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
111 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
166 mg
Nátrium:
477 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
132 mg
Kálium:
79 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
17 µg

szénhidrát

Összesen:
20.4 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
27.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
18 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
156 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bözsike30
Bözsike30 Wed, 2012-02-15 11:53

Nagyon köszönöm a receptet, igen jól sikerült finom az íze minden jó lett: én reszelt sajtot tettem a tetejére szuper fincsi!!!!!!! szeretettel: Erzsi

dius0306
dius0306 / dius0306 Sun, 2011-12-11 19:39

Ma elkészítettem a családomnak és nagy sikert aratott. Köszönöm ezt a remek receptet! Üdv, Dius

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-17 15:45

Mi ezt a receptet sajtos csóknak hívjuk. Én kb 20 éve ismerem a receptet, nagyon gyakran készítem, mert a vendégek nagyon szeretik, hamar el is fogy. Az én receptem szerint 0,5 dl tej, 10 dkg margarin, 17 dkg ementáli vagy füstölt sajt, 18 dkg liszt, 4 tojás és só. A tejet a vajjal felforralom egy kis sót teszek hozzá és a liszttel együtt főzöm, amíg a liszt el nem tűnik illetve fel nem szívja a tej. Lezárom a gázt és beleteszem a sajtot. Elég nehéz keverni, de a tojás majd fellazítja, A tojásokat már csak akkor teszem bele, amikor kihűlt a tészta. Egyébként én sosem mérek ki semmit és még nem rontottam el soha. Még annyi, hogy én a 4 tojás helyett csak 2kettőt teszek bele és ha füstölt sajtot használok akkor kevesebb sajt is elég.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-09 21:13

Szerinted ez sokáig eláll? Mondjuk fémdobozba rágcsálnivalónak?

urszuszka
urszuszka Fri, 2010-10-01 16:04

Sziasztok! Én azt hiszem nagyon elszúrtam valamit, mert a masszám - bár mindent kimértem - nagyon híg lett, olyannyira, hogy a sütőpapíron csak tócsák keletkeztek. Ezért nagy riadalmamban még kavartam bele egy kis lisztet, meg sütőport és muffin formába töltöttem, hogy ne vesszen kárba, most sül, remélem valami ehető lesz belőle.
Mit szúrtam el?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-08-23 13:02

Nekem sajnos 30 perc sütéssel sem pirultak meg, és kb. a negyedüknek lett csak alja, a többi teljesen ráragadt a sütőpapírra, és leszakadt a tallérok többi részéről. Én 5 deka trappista+10 deka füstölt sajttal csináltam, az íze marhajó, és nem is keményedett/száradt meg, csak színtelen és aljatlan darabok születtek:( A tipikus ronda és finom este, de sajnos így nem lehet vendégségbe sütni, ha így sikerül:( Mit csinálok rosszul? Gázsütőnk van, és a pogácsák, egyéb sütik is fakók maradnak mindig... pedig 30 percig előmelegítem.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sun, 2010-03-07 18:17

Délelőtt szóltak a gyerekek, hogy kisebb családi összejövetel lesz. No, oda nem mehetek üres kézzel, hozzászoktattam őket, hogy mindig viszek valamit. Elő a Nosaltyval, ötletért, és mi van itthon? Megláttam ezt a sajtos tallért, megörültem eszembe jutott, hogy régen gyakran csináltam, most viszont nem tudom hol van a receptem (rengeteg van). Dupla adagot csináltam, most sül (vas.du. 5 óra) a második tepsi. Már tudom, hogy finom lesz. Nekem is csak semleges sajtom volt itthon, megbolondítottam egy kis köménymaggal a masszát. Köszönöm a receptet, ja, picit több tejet tettem bele emlékezetből.
Üdv. Gerzsó.

brekancs
brekancs Thu, 2010-01-14 21:25

De reg nem ettem ilyet. Ahogy megtalaltam, azon mod ki is probaltam es hihetetlen gyorsasaggal elfogyott. Isteni! Orok halam uldozzon!

lubikme
Lubikme / lubikme Thu, 2010-01-14 15:14

Sziasztok tegnap csináltam ilyen sajtos tallért a gulyás leves mellé nagyon nagy sikere lett. Hálám a jó receptér.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-09 10:05

Köszönöm a receptet nagyon finom lett. Füstölt és edami sajtból készítettem és dupla adagot. 10 embernek bőven elég volt, mindenki engem dícsért:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-01-22 22:06

ez a pogi nagyon finom igaz én 2és fél dl tejhez 8 dkg vaj 16 dkg liszt és a végén 3tojás egyenként bele keverve míg fényes nem lesz a tészta végén 10dkg reszelt sajt olvadásig keverve vizes kézzel gombócok forrósütő

Macska
Macska Főz / Macska Thu, 2008-08-28 20:00

Igen, elképzelhető, hogy ez volt a probléma. Nem emlékszem már, hogy pontosan milyen sajttal készítettem, de erősebb, karakteresebb ízű volt, pontosabban nem is egy, hanem három féle sajtot használtam. Javítom a receptben.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-08-15 22:13

Hat nekem egy kicsit tojas izu lett..Trappista sajttal csinaltam, lehet valami markansabb izu sajttal kellett volna...
Tok jo az oldal egyebkent.....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-06-06 18:10

Ingyenreklam kovetkezik:
Ha elkeszititek ezt a receptet (vagy barmilyet) video formajaban es feltoltitek a www.videosmart.hu -ra, akkor akar meg nyerhettek is.
Ingyenreklam vege.

Macska
Macska Főz / Macska Tue, 2008-04-15 21:56

Az én receptem szerint a (vajjal) felforrt tejet leveszem a tűzről és utána keverem bele a lisztet, vagyis nem forralás közben. Ezt a masszát hagyom kihűlni és utána mehet bele a tojás és a sajt.

kristerix
kristerix Tue, 2008-04-15 14:40

Akkor most a forralás közben kéne a lisztet hozzákeverni? A tojást, sajtot meg utána?

Macska
Macska Főz / Macska Fri, 2008-03-21 13:29

Köszi, amit írtál, elmondom majd a "profinak" is;-) Megpróbálom majd így is, és akkor kiderül a különbség.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-03-21 07:49

Nem értek egyet a "profi" véleménnyel, mert égetett tészta készülhet vízzel, tejjel vagy fele-fele arányban. Az, hogy a liszt még melegítés közben kerül a folyadékba csak a tészta állagát befolyásolja.
Ha legközelebb te is így készíted akkor lehet, hogy nemcsak az íz hanem a forma is hasonló lesz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-03-12 19:33

Ez nem az égetett tészta?

Macska
Macska Főz / Macska Thu, 2008-03-13 20:20

Először azt hittem, ez egy megjegyzés, hogy talán túlsütöttem a sajtos tallérokat, mert még az égetett tésztáról soha nem hallottam:) Aztán megkérdeztem egy profit, aki ezt mondta: Az égetett tészta vízzel és nem tejjel készül, valamint a liszt még a tűz felett lévő lábasba kerül és addig kell kevergetni, amíg el nem válik a tészta az edény aljától.

537
tej 2 dl
vaj 8 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
sajt 15 dkg
1 tk