r
Nosalty Logó

Főtt marhamell tormaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Főtt marhamell tormaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4867 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2447.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    1764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 487 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    448.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24475.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    661 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    4790 mg
  • Nátrium
    17645 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3204 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    88 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 4867 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékba öntsük bele a hideg alaplevünket és helyezzük bele a megmosott marhahúst. Alacsony hőmérsékletenkezdjük el főzni. A forráspont elérésekor habozzuk le, és kb. 1 óra főzés után dobjuk mellé a petrezselymet és a répát.
  2. Közben fűszerezzük sóval, borssal és főzzük puhára, de még szeletelhetőre.Ha hétvégén készítjük, feltehetjük húslevesként, főzzünk hozzá tésztát és már meg is van a vasárnapiebéd!
  3. Egy kb. 2 l-es forralóba dobjuk bele a vajunk felét, és az apró kockára vágott hagymát. A húsunk alaplevéből öntsünk bele kb. 1 l-t, és kezdjük el forralni. Dobjuk bele a reszelt tormát, ha kell fűszerezzük sóval, borssal és tegyünk bele kevés cukrot.
  4. 10-15 perc forralás után öntsük bele a fehérbort és a tejszínt. További pár perc forralás után kavarjuk el a keményítőt kevés hidegvízzel, és sűrítsük be vele mártás sűrűségűre. Ízesítsük még ízlés szerint kevés ecettel, és dúsítsuk a maradék vajjal.
  5. Tálaláskor szeleteljük fel a főtt marhát, öntözzük meg gazdagon a forró mártással, majd reszelt főtt zöldségekkel díszítsük! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3070
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos, egyszerű étel, de főtt burgonyával még mindig nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek