r
Nosalty Logó

Fóti gesztenyés kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Fóti gesztenyés kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 736 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 736 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól gyúrható-nyújtható állagú, de nem ragadós tésztát kapjunk. Egy éjszakára, de legalább néhány órára hűvösre tesszük pihenni.
  2. A töltelékhez a tojásfehérjéket felverjük, majd összekeverjük a gesztenyemasszával. (Nem baj, ha összetörik.) Ízlés szerint cukorral és rummal ízesítjük a tölteléket.
  3. A tésztát 5 részre osztjuk, majd a részeket egymás után körré nyújtjuk.
  4. A köröket 8 cikkre vágjuk, minden cikk szélesebb végébe masszát kanalazunk, és onnan indulva kiflikké tekerjük őket.
  5. Összesen 40 kiflink lesz, melybe valószínűleg nem elég a töltelék. Nekem 30 kiflire futotta a massza (ne spóroljunk vele!), a maradékba jó sűrű szilvalekvárt töltöttem.
  6. A kifliket megkenjük tojással vagy tejjel, majd egymás mellé sorakoztatva, forró sütőben megsütjük őket. (Kb. 20 perc/tepsi.) Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17662
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

A Dédi-féle omlós mákos-diós kifliknél már emlegettem a fóti tésztát, de mint kiderült, az a tészta nem ez a tészta :) A lényeg, hogy a Dédi-féle kiflik margarinos, frissen finom, de állítólag hamar kiszáradó tésztával készülnek (nem emlékszem száraz kiflikre, biztos hamar elfogytak...), míg ez, a Dédi fóti nászasszonyától származó tészta hosszasan olyan marad, mint új korában. Édesanyám azért is a fótira esküszik, mert sokkal vékonyabbra lehet nyújtani, ami töltelékpárti családunkban nagy előny. A tölteléket meg lehet variálni ízlés szerint, természetesen ebbe a zsíros tésztába is kerülhet dió vagy mák. Első karácsonyi szüneti receptem! Hazajöttem Durham-ből egy hónapra, átvettem abszolút a háztartást elfoglalt édesanyámtól, volt karácsonykor bejgli, ehhez hasonló kókuszos kocka, Anikó-féle nagyon finom kéksajtos hal, meg aszalt szilvás csirke. Annyira finom itthon minden, hogy nem tudok betelni vele! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek