r
Nosalty Logó

Foszlós kalács kenyérsütőben Zitától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Foszlós kalács kenyérsütőben Zitától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A locsoláshoz

Összesen 558 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A locsoláshoz

Összesen 2785 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A locsoláshoz

Összesen 275 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 558 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3400.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2785 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A locsoláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat a fenti sorrendben a kenyérsütőbe tesszük.
  2. A gépet beállítjuk a DOUGH (dagasztás) programra, ez megdagasztja, és megkeleszti a tésztát.
  3. Amint lejár a program (másfél óra), kivesszük a tésztát.
  4. Három részre választjuk, és mindegyikből a sodrunk 1-1 rudat. Az egyik végüknél összetapasztjukőket, majd szorosan összefonjuk, végül a másik véget is összetapasztjuk.
  5. Sütőpapírral bélelttepsibe tesszük, a tetejét megkenjüka cukros tej felével.
  6. Előmelegített sütőben175 fokon aranybarnára sütjük.
  7. Amint kész, a cukros tej másik felével is megkenjük (állítólag ettől lesz olyan foszlós).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 172
  • 7 napos nézettség: 668
  • Össznézettség: 57688
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét előtt egy nappal döntöttem el, hogy sütök kalácsot is. Nagy sikere volt! Nagyon puha, omlós, foszlós.:) Másnap is nagyon puha, nem szárad ki a tésztája. Eddig ez volt a legjobb foszlós kalács, amit ettem.:)

Hozzávalók

A tésztához

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek