r
Nosalty Logó

Forró túrós rétes vaníliafagyival, tökmagolajjal és pirított tökmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ribizli&ReBarbara
Forró túrós rétes vaníliafagyival, tökmagolajjal és pirított tökmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Összesen 2533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.9 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4351.7 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    806 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 2533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cink
    96 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Elkészítés

Túrós töltelék

  1. A túrót kissé áttörjük, de nem baj, ha maradnak benne nagyobb csomócskák. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, kristálycukrot, tejfölt, sót, citromhéjat, mazsolát, és jól elkeverjük.
  2. Csipetnyi sóval felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a túrós töltelékhez keverjük.

Tészta

  1. A rétestésztát széthajtogatjuk, és a fölső lapot levesszük. Vékonyan megkenjük tökmagolajba mártott ecsettel, és egy másik lapot ráhelyezünk.
  2. A közepére halmozzuk a túrótöltelék egynegyedét, és becsomagoljuk: föntről egyharmad tészta, és alulról a harmadik harmad tészta, végül a két szélét fölülre egymásra hajtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük úgy, hogy a hajtott végei legyenek alul.
  3. A maradék hozzávalókkal is így teszünk, így négy kis párnánk lesz a tepsin. 185 fokon, légkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor lesz jó, ha a teteje már kezd pirulni.

Tálalás

  1. A forró rétespárnácskákat tányérokra tesszük, és mindegyik tetejére egy-egy gombóc vanília fagyit nyomunk. Megöntözzük őket egy-egy teáskanál tökmagolajjal, és megszórjuk pirított tökmaggal. Ajánlatos késsel-villával fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 777
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 15.

Ajánló

Laktató desszert, főfogás után, de akár vendégváróként önmagában is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ribizli&ReBarbara 9 recept

Idén nyáron egy étteremben desszertként tökmagolajjal leöntött és pirított tökmaggal megszórt vaníliafagylaltot ettünk. Zseniális volt az ízhatás! Ezt továbbgondolva született ez a fantasztikus desszert. Nagyon gyorsan elő- és elkészíthető, javasolt a vasárnapi ebéd megkezdésekor betenni a sütőbe, és amire végzünk a második fogással, megsül a süti. A forró rétesen a hideg vaníliafagyi isteni! Tökmagolajjal és pirított tökmaggal pedig mennyei! Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek