r
Nosalty Logó

Fonott foszlós hagymás-többmagvas sós kalács

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Noy
Fonott foszlós hagymás-többmagvas sós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 811 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4056 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 261 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2549.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 811 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12748.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1406 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    719 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    8605 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 4056 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Élesztőt felfuttatjuk a vízben a mézzel elkeverve.
  2. Kimérjük a liszteket és a pirított hagymát, sót.
  3. A felfutott élesztőt a hagymás, sós lisztre öntjük, és jó negyed órát dagasztjuk.
  4. Kelesztő tálban bő fél órát kelesztjük.
  5. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd 8 hosszú csíkra szeljük.
  6. A tésztát megkenjük a fűszeres wok olajjal.
  7. A csíkokat felváltva megszórjuk a magokkal.
  8. Fogjuk a magvas csíkokat, egyenként megcsavarjuk spirálszerűen.
  9. 4 csíkot összefogva befonjuk, majd megismételjük a másik 4 csíkkal.
  10. Összekanyarintjuk 2 kaláccsá, és a begyújtott sütő tetején tovább kelesztjük.
  11. Begyújtjuk a sütőt 4-es fokozatra, és beteszünk alulra 1 tepsi vizet.
  12. A kalácsokat jól megkenjük a rizsdarás vízzel (ca. 50 ml).
  13. 40 perc alatt 4-es fokozaton (ca. 200 fok) pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 1950
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Ajánló

Teavajjal megkenve langyosan fogyasztottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni finom foszlós, magvas kalács sült ki belőle, melyet teavajjal megkenve ettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek