Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-tejfölös zöldbabfőzelék petrezselyemzölddel vagy kaporral recept

hozzászólások (6)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Kalcium
Magnézium

TOP Vitaminok

K C Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
8.7 g

zsír

Összesen:
37.7 g
Telített zsírsav:
19 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
76 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
259 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
81 mg
Foszfor:
249 mg
Kálium:
757 mg
Nátrium:
115 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
27.5 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
467.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
51 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
109 µg
A vitamin (RAE):
342 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
311 µg
D vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
34.6 g

zsír

Összesen:
150.9 g
Telített zsírsav:
76 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
51 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
303 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.9 g
Kalcium:
1035 mg
Vas:
14 mg
Magnézium:
323 mg
Foszfor:
992 mg
Kálium:
3031 mg
Nátrium:
464 mg
Cink:
5 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
30 µg

szénhidrát

Összesen:
110.2 g
Összes cukor:
40 g
Élelmi rost :
27 g

víz

Összesen:
1870.2 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
205 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
430 µg
A vitamin (RAE):
1367 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
1243 µg
D vitamin:
3 µg
B12 Vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.5 g

zsír

Összesen:
6.6 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
12 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
45 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
44 mg
Kálium:
131 mg
Nátrium:
20 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
4.8 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
81.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
9 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
18 µg
A vitamin (RAE):
58 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
54 µg
D vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dioevi
dioevi Mon, 2019-04-01 14:01

Nagyon részletesen leírtad - isteni....Én nem mai szakács vagyok ,mégis szívesen olvastam. Sokan nem szeretik a kaprot,ez izlés dolga , nálunk otthon minden zöldbabos, káposztás étel azzal készült....Nagymamám erdélyi és én tőle tanultam,amit tudok. Tudom ,aki zsiradékmentesen próbál enni az inkább habarja a dolgokat, pedig egész más íze van az ételeknek rántással.....
Köszönöm szépen

Control
Control Tue, 2017-07-25 08:09

Na ez annyira jól hangzik, hogy ma elkészítem ebédre. Köszönöm a receptet, jó hetet kívánok!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-07-25 22:02

Szia, kedves "Control"!

Nagyon örülök, hogy elnyerte tetszésedet, annak még jobban örülök, hogy szándékodban is áll elkészíteni! :)
Légyszíves, írjál majd, hogyan sikerült, s ízlett-e?! Remélem, ízleni fog!!! :)

Kellemes, szép napokat kívánok Neked: Judyth

Control
Control Thu, 2017-07-27 17:08

Kedves Judyth! Nagyon finom lett, felettük a recepttárba. Az összes receptedet szeretném kipróbálni, mert nagyon finomak lehetnek. Feliratkoztam a receptjeid értesítőjére hogy ne maradjak le egyről sem. Nagyon jó pihenést kívánok a hétvégére, üdvözlettel : Éva

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2017-07-24 14:33

Szia Judyth!
Én is pontosan így készítem a zöldbabfőzeléket (Családi hagyomány!!!!!). Édesapám szerette pici kaporral. Olyan jó, hogy ez a fincsi főzelék és itt a főzési eljárásra is gondolok, most általad "visszaköszön".
Andi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-07-25 21:58

Szia Andi!

Örülök neki, hogy Te is így készíted, azt hiszem, az "eljárások" szüleinkről maradtak ránk, s jó volt egy kicsit visszaemlékezni! Édesanyám is így készítette, a kapor és petrezselyemzöldje nélkül, ezt már én vittem bele, tényleg nem hallottam, hogy mások így is készítik! Visszatérve, csak fokhagymásan, tejfölösen, berántva is imádom, kifejezetten feltét nélkül, szobahőmérsékleten!
Köszönöm, hogy írtál!
Én a barackos sütiddel szemezek, valószínűleg, hamarosan elkészítem, guszta, egyszerű, már érzem is az ízét - összeállítom magamban! :)
További szép napokat!

Judyth

464
zöldbab 1 kg
fokhagyma 4 gerezd
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
sertészsír 4 ek
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 késhegynyi
tejföl 330 g
petrezselyem 1.5 csokor
víz 6 dl